back to top

10.000 euro amendă pentru un gest de umanitate

Xavier_Dor.jpg Domnul Xavier Dor, de 84 de ani, a fost găsit vinovat pentru „delictul obstrucționării avortului”. Asociaţiile feministe au declarat: „Suntem supărate, suma este prea mică”.

Xavier Dor, medic, a fost condamnat la plata a 10.000 de euro pentru «obstacularea într-o manieră ticăloasă a unei întreruperi voluntare de sarcină» deoarece în perioada 25-26 iulie 2012 a intrat într-un centru de planificare familiară la Paris. A fost iertat, însă, pentru acţiunea recitării rozariului (rugăciune catolică), ca act de ispăşire pentru medicii aborţionişti, în faţa spitalului din Paris, la data de 2 aprilie 2011.

Papuceii împletiţi. Ce a făcut, de fapt, preşedintele asociaţiei catolice „SOS Tout Petits”, care de mai bine de 20 de ani se luptă în Franţa pentru viaţă, pentru a fi pătat de „delictul obstaculării avortului”? A dăruit o pereche de papucei unei mame care tocmai intra în birourile unei asociaţii feministe, pentru a cere o întrerupere de sarcină.

«Doar» câteva mii de euro. Iniţial s-a cerut medicului 8.000 de euro şi o lună de închisoare, însă judecătorii au şters perioada de închisoare şi au stabilit o amendă de 10.000 de euro. Asociaţiile pro avort, care l-au denunţat pe bărbat, nu sunt însă mulţumite: «Este destul de dificil să demonstrezi, d. p. d. v. juridic, delictul de obstaculare a avortului în cazul acţiunilor întreprinse în faţa centrelor (abortive) – au declarat cotidianului Le Monde – Suntem supărate pentru o sumă aşa de derizorie, ţinând cont de bogatele resurse de care dispun reţelele care luptă împotriva avortului».

De Leone Grotti
Sursă: http://www.prolifenews.it
Traducere și adaptare Adrian Măgdici – bioeticaledotcom

Adrian Măgdici
Adrian Măgdicihttps://bioeticaledotcom.wordpress.com/
Originar din comuna Horleşti (IŞ). Studii filosofice şi teologice la Facultatea Pontificală „San Bonaventura” din Roma (Italia). Studii postuniversitare la „Accademia Alfonsiana” (Roma) unde obţine masterul în Teologie Morală (2004). Preot romano-catolic (2005). Doctor în bioetică (2014), tot la „Accademia Alfonsiana”, titlul cercetării fiind „Demnitatea personală a embrionului uman în Instrucţiunea Dignitas personae”.

Cele mai citite postări