back to top

Zece sfaturi pentru întâlnirile dintre tineri

Dacă tinerilor nu  li se arată niște reguli de întreținere a unor relații curate, le va fi foarte greu să le intuiască. Multe grupări din Occident se străduiesc să îndrume tinerii în acets sens. Iată câteva sfaturi utile:

 1. Fii deschis, nu disperat. Dacă încă ești singur/ă trebuie să știi că un prieten/prietenă este un dar și nu este ceva pe care-l poți obține cu forța sau pe care-l poți cumpăra.
 2. Trebuie să-l pui pe Dumnezeu pe primul loc, iar toate celelalte vor veni de la sine.
 3. Fii recunoscător, nu obsedat. Iubirea înseamnă a-l accepta pe celălat așa cum este și să-i fi mulțumitor Domnului pentru tot. Sfânta Scriptură ne vorbește în Geneza 2: 23-25 despre felul în care atât bărbatul cât și femeia reprezintă un dar unul pentru celălat.
 4. Sexul duce la maternitate. Dacă nu ești pregătit pentru un asemenea dar, acesta poate avea repercusiuni destul de marcante pentru viitorul tău. Astfel că de preferat este să găsești alte modalități pentru ați demonstra dragostea față de persoana iubită.
 5. Cunosc-iubesc-iubesc-cunosc. În mod normal nu poți iubi o persoană pe care nu o cunoști. Dar cu cât iubești  mai mult o persoană cu atâta îți dorești să cunoști mai mult, iar cu cât cunoști mai mult pe cineva cu atât mai mult vei iubi acea persoană.
 6. Cere ajutor și-l vei primi, iar cele mai indicate persoane pentru a te ajuta în aceste situații sunt preoții, călugărițele, cupluri cu experiență de la care cu siguranță vei obține un sfat sau îndrumare pentru o viață trăită în iubire și înțelegere.
 7. Învățați să vă rugați împreună.  Doar rugându-vă împreună veți atinge țelul unei vieți  sprituale,  în comuniune cu Dumnezeu.
 8. Găsiți-vă activități comune și învățați să cunoașteți viața unul alături de celălalt.
 9. Faceți-vă timp unul pentru altul. Rezervați-vă timp pentru activități plăcute, pentru un film, pentru ieșiri în aer liber, învățați să vă jucați, să râdeți, să vă bucurați de viața pe care v-a dat-o Dumnezeu.
 10. Singurătate și sacramente. Nu este bine să fim singuri, dar nu trebuie să fugim de singurătate, iar golul trebuie umplut cu sacramente.
 11. Fii răbdător. Întâlnirea înseamnă așteptare, dar așteptarea este miezul experiențelor biblice, este felul în care ne crește Dumnezeu. Așadar să învățăm să ne bucurăm de aceasta.

Prelucrare după:

http://virtuouspla.net/2011/09/29/10-tips-for-catholic-dating/

Darul Vieții
Darul Viețiihttp://www.darulvietii.ro
Asociaţia Darul Vietii a fost constituită oficial în 11 februarie (ziua Sfintei Fecioare de la Lourdes!) 2003 cu menirea de a contracara înfricoşătorul fenomen al avorturilor în România. Fondatori au fost patru laici şi trei preoţi (unul ortodox şi doi greco-catolici). Filială a Human Life International.

Cele mai citite postări