Anton Moisin, Elisabeta-Dunca Moisin, Octavian Moisin propun cititorilor cartea Demnitatea copilului, publicată la Editura „Presa Bună”.
Copilul – declară autorul – indiferent că este doar conceput şi încă nu s-a născut ori este născut dar e prunc sau la grădiniţă ori şcolar, tot persoană umană este, la fel ca un adult.
Demnitatea lui rezidă în faptul că este creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, având un suflet nemuritor. Nu mărimea trupului conferă omului demnitatea esenţială, nici vârsta, nici naşterea, ci sufletul creat direct de Dumnezeu. De aceea, copilul este demn de iubire.
Astăzi însă, la noi şi aiurea, societatea alunecă tot mai grav, cum s-a arătat şi de către Biserică, de la „civilizaţia iubirii” la „civilizaţia morţii”. Este de ajuns să dăm un exemplu: în ultimele două decenii s-au săvârşit în ţara noastră multe milioane de avorturi, adică tot atâtea crime.
Ce sfidare mai mare la adresa demnităţii copilului (fie el şi nenăscut) poate fi decât aceea de a-l rupe în bucăţi de viu şi a-l arunca la gunoi?
Dar eliminarea „embrionilor supranumerari” prin RUAM? Şi multe altele, care sunt tratate în prezenta lucrare, concis şi pe înţelesul tuturor credincioşilor, pentru ca toţi să evite asemenea greşeli. Ideile de mai sus sunt doar câteva idei care îl incită pe cititor să citească şi să-şi însuşească principiile morale fundamentale privitoare demnitatea embrionului uman care este o persoană încă de la concepere şi, în consecinţă, are aceeaşi demnitate ca omul născut.
Cartea cuprinde şapte capitole în care se tratează despre probleme actuale cum sunt demnitatea fiinţei umane, practici anticoncepţionale, avortul chirurgical, embrionul uman dar şi câteva metode de avort prin care se încalcă demnitatea copilului nenăscut.
* * *
Anton Moisin, Elisabeta-Dunca Moisin, Octavian Moisin – Demnitatea copilului
Editura „Presa Bună”, 2013, ISBN 978-606-8116-29-7, 14×21 cm, 60 p., 5 lei
Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poştale aferente expedierii):
- prin poştă: Librăria Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, 26; 700064 – Iaşi;
- prin fax: 0232/211527;
- prin telefon: 0232/212003, interior 41: de luni până vineri, între orele 10.00-18.00;
- prin e-mail: libraria@ercis.ro;
- prin Internet: www.ercis.ro; www.catholica.ro.