back to top

Australia: Curtea Supremă a anulat legea care permitea „căsătoriile” gay

australia Înalta Curte de Justiție din Australia, cea mai înaltă instanță a țării, a emis astăzi o decizie prin care scoate în afara legii „mariajele” gay. În urmă cu doar câteva zile, la Canberra, capitala țării, fuseseră organizate primele astfel de „căsătorii”. În octombrie, legislativul local din Canberra votase această lege, împotriva poziției Guvernului condus de Tony Abbott.

Cum căsătoria în Australia este reglementată de legea federală și nu de către cele şase state şi două teritorii care compun ţara, Guvernul a sesizat justiția.

„Legea (federală, n. red.) privind mariajul nu este validă pentru formarea sau recunoaşterea căsătoriei pentru cuplurile de acelaşi sex”, a decis Curtea, care a luat decizia cu unanimitate de voturi. Căsătoria este definită la nivel federal precum „uniunea dintre un bărbat şi o femeie”.

Conform Curții, problema trebuie decisă la nivel federal de Parlament – însă acesta, în septembrie 2012, a respins proiectul de lege al „căsătoriei” între persoane de același sex.

După autorizarea mariajului între persoane de acelaşi sex de către adunarea legislativă a teritoriului Canberra, legea a intrat în vigoare, doar în acest stat sâmbăta trecută, şi mai multe cupluri şi-au oficializat uniunea la miezul nopţii. Toate cele 27 de cupluri homosexuale care se „căsătoriseră” se vor vedea acum cu licențele de „familie„ anulate.

Uniunile civile între persoane de acelaşi sex sunt autorizate în majoritatea statelor australiene.

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări