back to top

Un băiat de 14 ani renunță la „tranziția de gen” după 2 ani

Un băiat de paisprezece ani din Australia s-a răzgândit la doi ani după ce a începuse un tratament cu hormoni feminini ca să-și schimbe sexul.

Patrick Mitchell a început să ia hormoni estrogeni când avea doisprezece ani, după ce „specialiștii” i-au spus mamei lui că era „decizia corectă”  într-un caz diagnosticat cu disforie de gen.

„Și-a lăsat părul să crească și a început să ia hormoni, ceea ce a făcut să-i apară sâni. Dar, după doi ani, Mitchell s-a răzgândit”, titra ziarul britanic The Independent. „La începutul lui 2017, profesorii au început să vorbească despre el și cu el la feminin, ceea ce l-a făcut pe Mitchell să se întrebe dacă luase decizia corectă.”

„Acum, în încercarea de a reveni la trupul său inițial, băiatul a încetat tratamentul cu hormoni și urmează ca țesutul mamar să-i fie îndepărtat chirurgical. Aceasta este ultima etapă a revenirii”, citim în continuare în The Independent.

După doi ani de la începerea schimbării, se pare că Mitchell i-ar fi spus mamei lui: „Pur și simplu nu cred că sunt fată.”

Anul trecut, Reuters scria că existau părinți care acceptau ca odraslele lor să-și schimbe sexul încă de la vârsta de trei ani, în vreme ce în 2015 numărul copiilor care voiau să-și schimbe sexul a crescut cu 400 la sută.

Un studiu din august 2016 a arătat că „majoritatea copiilor și adolescenților care nu se simt confortabil cu sexul lor natural și cer să facă operație în acest sens ajung, de fapt, să se răzgândească și se dezvoltă normal”. În octombrie, un tribunal din Londra a decis ca un băiețel de șapte ani să fie luat din grija mamei după ce aceasta l-a crescut ca pe o fetiță – lucru pe care serviciile sociale se presupune că l-au acceptat –, provocându-i copilului „daune emoționale grave”.

Citește și: VIDEO Caitlyn Jenner s-ar simți „mizerabil” și ar vrea să „redevină bărbat”

Luna trecută, un elev de clasa întâi din California, Statele Unite, a fost trimis la director pentru că încurcase genul unui coleg care își schimbase de curând sexul.

La aceeași școală, Rocklin Academy, mai mulți părinți s-au sesizat când o învățătoare le-a citit copiilor o carte despre schimbarea de sex fără să ceară acordul prealabil al adulților.

„Când a venit acasă, fiica mea plângea și tremura și îi era teamă că o să se transforme în băiat”, susține unul dintre părinți. Se pare că învățătoarea ar fi primit cartea de la același copil cu sex modificat pomenit mai sus, care „s-a și schimbat de haine și a arătat că este, de fapt, fată” în timpul orelor.

În 2016, președintele american Barack Obama a pus în aplicare un nou plan care susține comunitatea persoanelor care își modifică sexul. Conform ziaristului Neil Munro de la Breitbart News, planul prevedea „excluderea subversivă a părinților ca factor de decizie atunci când copiii experimentează cu identitatea lor sexuală și caută să se identifice ca bărbat sau femeie”.

Perdeaua de Fum
Perdeaua de Fum
Trust in God and keep your gunpowder dry.

Cele mai citite postări