back to top

Bătălia pentru „desegregarea” toaletelor, sau cum a ajuns îndoctrinarea ideologică să „facă” agenda publică în SUA

gender_role Cei care cititi cu regularitate buletinele noastre informative de marti ati observat fara indoiala ca in ultimele luni am transmis o multime de stiri si comentarii despre revolutia transgender-ista care are loc in Statele Unite, Canada si Marea Britanie. In aceste tari, dar mai ales in Statele Unite, se desfasoara o adevarata batalie sociala privind insistenta si agresivitatea persoanelor transgender si a aliatilor lor homosexuali de a forta companiile, institutiile publice, universitatile publice si private si chiar institutiile religioase, sa permita persoanelor „transgender” sa foloseasca toaletele persoanelor de sex biologic opus. Fara restrictii privind varsta, convingerile religioase ori reticentele de constiinta ale indivizilor ori institutiilor.

Persoanele transgender pretind ca la nastere au fost inzestrate de natura cu un sex biologic gresit, si ca au dreptul, ca adulti, sa se identifice ca apartinind sexului opus, ori fara sex, ori ca persoane de tip intersex, si asa mai departe. Si vor ca acest „drept” sa le fie recunoscut si copiilor. Iata punctul in care ne gasim astazi, vrem nu vrem, in interminabila „revolutie sexuala”.

O boala a mintii

Argumentele in favoarea acestei anomalii isi gasesc izvorul in doctrinele noi si mereu in expansiune ale egalitatii si drepturilor omului. Inegalitatea intre barbati si femei, motivata exclusiv de sexul persoanelor, este fara indoiala inacceptabila. Rar poate fi justificata. La fel si segregarea pe criterii de sex, asa dupa cum segregarea rasiala s-a dovedit si ea a fi nejustificata. Dar in ultimii ani lumea occidentala s-a aruncat, greu de inteles, intr-o prapastie. Eradicarea inegalitatii intre barbati si femei, din toate punctele de vedere si in toate manifestarile ei, a fost adoptata ca obiectiv suprem de catre radicalii sexualisti. Pentru ei, inegalitatea nu inseamna insa lipsa de sanse egale pentru femei la locul de munca ori in societate in general, ci consta in primul rind in aspectele biologice diferite. Egalitatea intre barbati si femei impune, deci, eradicarea diferentelor biologice dintre ei. Daca asta este, pentru moment, o imposibilitate biologica, ea este o posibilitate la nivelul teoretic. Tocmai asta e definitia, usor de inteles si de explicat, a transgender-ismului: biologic sunt barbat, dar legal trebuie sa fiu recunoscut ca fiind femeie. Si vice versa…

Am putea usor argumenta ca transgender-ismul este o boala a mintii. De fapt, ea este catalogata, inca, oficial de psihologi ca o tulburare. Afirmatia unui barbat cum ca ar fi, de fapt, femeie sau invers e la fel de stranie si ilogica precum a unei persoane de 50 de ani care afirma ca are doar 5 ani si ca societatea trebuie sa-i recunoasca dreptul de a-si stabili si afirma propria varsta, fara a se tine seama de realitatea biologica. Acelasi lucru se poate spune si despre o persoana alba care se crede de culoare si cere sa i se recunoasca dreptul de a se identifica ca apartinind rasei negroide. Ori, despre un cetatean care locuieste la Paris dar sustine sus si tare ca de fapt locuieste in Beijing si cere societatii sa-i recunoasca dreptul de a-si avea rezidenta precizata ca atare in actul de identitate. Sau despre persoana care, angajata intr-o discutie in limba romana pretinde ca de fapt vorbeste in engleza. Imaginati-va ca toate aceste persoane ar cere societatii si statului sa li se recunoasca aberatiile, capriciile si tulburarile ca „drept”!

Cei care ati citit cu atentie ultimele fraze din paragraful anterior intelegeti ca lucrurile acestea au fost, de fapt, profetite. Profetul Isaia le aminteste in Capitolul 5, Versetul 20: „Vai de cei ce zic raului bine si binelui rau; care numesc lumina intuneric si intunericul lumina; care socotesc amarul dulce si dulcele amar!”

Relativismul sexual extremist in Statele Unite

Relativismul sexual extremist se manifesta in disputele care au loc in Statele Unite in ultimele luni duse pentru „integrarea” toaletelor si „desegregarea” lor.

In noiembrie anul trecut, crestinii din Houston, Texas au abolit, prin referendum, o ordonanta municipala care permitea transsexualilor sa foloseasca toaletele persoanelor de sex opus. Dupa ei au urmat incercari similare in alte orase ale Americii, de ambele parti ale baricadei: unele primarii au incercat sa adopte astfel de ordonante, iar altele sa le abroge.

De exemplu, in aprilie, consiliul municipal al orasului Charlotte din Carolina de Nord a adoptat o ordonanta care permitea persoanelor transgender sa foloseasca toaletele ambelor sexe. Parlamentul statului a abrogat ordonanta, dar administratia Obama a dat in judecata statul Carolina de Nord pe acest motiv si a amenintat cu stoparea subventiilor federale alocate acestuia. La fel, Alabama.

La nivel de corporatii, Target, una din cele mai mari retele de magazine din America, a dorit sa fie prima corporatie care sa „integreze” total toaletele si vestiarele femeilor cu cele ale barbatilor. Ca raspuns, crestinii americani au lansat o petitie, care pina in prezent a strans peste 1,1 milioane de semnaturi, si au inceput un boicot impotriva magazinelor Target. Cotele de pe bursa ale companiei au scazut vertiginos.

New York-ul nu s-a lasat nici el mai prejos. Primarul New York-ului a anuntat un boicot impotriva restaurantelor Chick fil A din oras pentru ca proprietarii lor sunt crestini si si-au exprimat public opozitia fata de „casatoriile” homosexuale. Si tot in New York a fost adoptata o ordonanta municipala care pedepseste cu amenzi grele, de pina la 250.000 USD, companiile, persoanele sau institutiile care refuza sa permita persoanelor transgender sa foloseasca toaletele pe care acestea le aleg. Nu gresim: 250.000 USD amenda daca cineva ar indrazni sa interzica unui barbat sa foloseasca toaleta femeilor!

Luna trecuta, o mama a avut curajul sa critice masura, dupa ce fiica ei de 14 ani i-a descris urmatorul incident. Tinara si colegele ei foloseau un vestiar pentru fete cind dintr-o data au vazut un barbat in toata firea iesind din dusul alocat fetelor cu doar un prosop in jurul coapselor. Fetele, intre 7 si 14 ani, s-au inspaimantat. Comentariul mamei s-a incheiat cu afirmatia, cu care tot mai multi dintre noi tindem sa fim de acord, „e mizerabil sa fii parinte in zilele noastre.”

Studentii din SUA sunt spalati pe creier cu ideologia de gen. Recomandam un video clip de 5 minute pentru a intelege gravitatea problemei. Notati, printre altele, serenitatea cu care studentii dau raspunsuri ingrozitor de sinistre la intrebarile unui barbat normal:

Atit de extrema si populara a devenit ideologia de gen incit studentii de la Stanford University din California au cerut ca noul/noua presedinte/presedinta al/a universitatii sa fie un barbat transformat chirurgical in femeie, lesbiana si de rasa asiatica. Nimic despre competenta profesionala, evident.

Indoctrinare ideologica – la fel ca pe vremea comunismului

Ideologia de gen incepe sa fie impusa si angajatilor companiilor private. Corporatiile americane isi indoctrineaza muncitorii ca sa accepte comportamentele bizare ale persoanelor transgender. Tot mai multi angajati sunt trecuti prin cursuri de „incluziune sociala” pentru a fi „sensibilizati”. Unii parinti sunt si mai agresivi si recurg chiar la actiuni judecatoresti. O cauza deja notorie a fost introdusa luna trecuta de doi parinti din Minessota impotriva gradinitei la care merge fiica lor, cerind ca institutia sa ofere copiilor cursuri de educatie despre transgender-ism.

Dincolo de Atlantic, in Marea Britanie, ministerul Educatiei a lansat ideea ca parintii sa permita copiilor de patru (4) ani sa-si aleaga sexul „preferat”. In alte cuvinte, copiii sa fie intrebati „cum vrei sa te identifici, ca baiat ori fata”, la fel cum li s-ar cere sa-si exprime preferinta pentru inghetata: de ciocolata ori de vanilie?

Tot din Marea Britanie ne-a parvenit recent stirea ca peste 1.400 de copii sufera de „confuzie de gen”, un numar dublu in comparatie cu anul precedent. Terapia pentru acesti copii costa milioane de lire sterline anual. Confuzia sexuala este rezultatul direct al educatiei sexuale din scoli si al predominantei ideologiei de gen in scolile britanice.

Nebunia aceasta se extinde in Occident ca focul de paie. Din nefericire, cei care au curajul sa se impotriveasca sunt putini, de teama de a nu fi linsati social si profesional. Dar exista si exceptii. Doi profesori de la Universitatea din Alberta, Canada, au lansat un atac vitriolic la adresa autoritatilor provinciei pentru ca promoveaza in scoli ideologia de gen pe care au numit-o „fara sens”, „iresponsabila” si „periculoasa” pentru tineri.

Colegiul de Pediatrie refuza sa cedeze

Curajoasa a fost si actiunea Colegiului American de Pediatrie (American College of Pediatricians) care in luna martie a lansat un document fundamental care atentioneaza ca ideologia de gen dauneaza copiilor. Redam in romaneste citeva paragrafe din acest document extrem de important.

Colegiul indeamna pedagogii si legiuitorii sa respinga toate politicile care conditioneaza copiii sa accepte ca normala identificarea, la nivel hormonal ori prin metode chirurgicale, cu sexul opus. Datele biologice obiective, nu ideologia, determina realitatea, spun ei.

Citeva concluzii ale documentului pediatrilor americani:

1. Sexualitatea umana este o trasatura obiectiva biologica si binara: „XY” si „XX” sunt indicii ale unei genetici sanatoase, nu ale unor malformatii genetice. Normalitatea pentru fiinta umana presupune sa fie conceputa fie ca persoana masculina ori feminina. Sexualitatea umana este binara prin natura ei, cu scopul evident al perpetuarii naturale a speciei. Principiul acesta e evident. Anomaliile de diferentiere sexuala, inclusiv feminizarea testiculara, sunt deviatii medicale foarte rare, identificabile, de la norma sexuala binara. Persoanele care sufera de aceste stari nu constituie un „al treilea sex”.

2. Nimeni nu se naste cu un „gen”. Fiecare persoana se naste cu un sex biologic. Genul (identificarea subiectiva a „sexului social”, masculin ori feminin) este un concept sociologic si psihologic, nu unul obiectiv biologic. Nimeni nu se naste cu intelegere subiectiva asupra identitatii sexuale masculina ori feminina. Aceasta intelegere se dezvolta in timp si, la fel ca si toate celelalte procese de dezvoltare, poate fi distorsionata de impresiile subiective, de relatiile si experientele nefavorabile incepind chiar din anii copilariei. Persoanele care „simt ca apartin sexului opus” ori ca ar fi „undeva la mijoc” nu constituie al treilea sex. Ele ramin, biologic vorbind, barbati si femei.

3. Impresia unei persoane ca ar fi altceva decat ce este constituie dovada unei gandiri confuze. Cind un baiat sanatos crede ca este fata, sau cind o fata sanatoasa crede ca este baiat, apare o problema psihologica obiectiva. Aceasta problema exista in mintea si nu in trupul celor in cauza: copiii acestia sufera de „disforie de gen”, o boala a mintii recunoscuta in manualele Asociatiei Americane de Psihiatrie.

4. Pubertatea nu este o boala, iar hormonii de blocare a pubertatii pot fi periculosi pentru ca induc o stare patologica (absenta pubertatii) si inhiba cresterea si fertilitatea intr-un copil care inainte de tratament era sanatos biologic.

5. Conform datelor statistice publicate de Asociatia Americana de Psihiatrie, 98% dintre baietii care sufera de confuzie sexuala si 88% dintre fetele care sufera de confuzie sexuala isi revin la normal si isi accepta sexul biologic dupa ce trec de anii pubertatii.

6. Copiii care folosesc blocanti ai pubertatii („puberty blockers”) pentru a se identifica cu sexul opus vor avea nevoie de hormoni ca sa revina la normal in anii tarzii ai adolescentei. Acesti hormoni sunt asociati cu riscuri mari de sanatate, inclusiv hipertensiune, infarct si cancer.

7. Incidenta suicidului la persoanele care isi schimba sexul biologic prin proceduri chirurgicale ori hormonale este de 20 de ori mai mare ca la restul populatiei, si asta chiar si in Suedia, o tara cu un grad ridicat de toleranta fata de persoanele transgender.

8. Indoctrinarea copiilor ca schimbarea de sex prin folosirea hormonilor ori prin operatii chirurgicale precum si ca adoptarea unui mod de viata care corespunde sexului opus sunt sanatoase si normale constituie abuz la adresa copiilor. Adoptarea si promovarea disforiilor de gen prin intermediul educatiei publice si prin legislatie va cauza confuzie si ii va face pe tot mai multi copii sa mearga la „clinicile de gen” unde li se vor prescrie hormoni pentru blocarea pubertatii. In acest caz, sansele sunt foarte mari ca acesti copii, odata deveniti adulti, sa adopte un stil de viata care poate duce la cancer, dependenta de hormoni si mutilarea organelor genitale prin interventii chirurgicale.

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări