back to top

Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA taie finanţarea organizaţiilor care promovează sau fac avorturi

Camera Deputaţilor a Congresului SUA taie finanţarea pentru organizaţii ca Planned Parenthood, UNFPA şi ONG-urile internaţionale, care promovează sau fac avorturi. Camera Reprezentanţilor, sub conducere republicană, a confirmat poziţia sa pentru apărarea vieţii. Camera a votat un buget pentru viaţă, HR 1, care a inclus interdicţia fondurilor federale pentru Planned Parenthood Federation of America, pentru Fondul ONU pentru Populaţie (UNFPA), şi restabilirea politicii pentru viaţă Mexico City Policy. Amintim că Mexico City Policy interzice fondurile americane organizaţiilor internaţionale care efectuează sau promovează avortul. Reinstituirea Politicii Mexico City nu a întâmpinat nici o opoziţie la nivelul Camerei, în ciuda modificărilor aduse de către deputaţii democraţi, pentru a menţine politica pro-avort reinstalată de către preşedintele Obama în timpul primelor săptămâni de la instalare ca preşedinte.

Parlamentul a aprobat un amendament istoric de interzicere federală a finanţării organizaţiei Planned Parenthood Federation of America, cel mai mare furnizor de avorturi din această ţară – 332.278, în 2009 – şi destinatarul a milioane de dolari ai contribuabililor în fiecare an. Acest amendament, iniţiat de deputatul Mike Pence, a trecut cu un vot de 240 la 185. „Votul acesta este o victorie pentru contribuabili şi o victorie pentru viaţă. Prin interzicerea fondurilor federale pentru Planned Parenthood, Congresul a exprimat poziţia a milioane de americani, care cred că banii lor din impozite nu ar trebui să fie utilizaţi pentru a subvenţiona cel mai mare furnizor de avort în America”, a declarat Pence.

În timpul dezbaterilor, membrii Camerei s-au concentrat asupra încălcărilor grave ale legii, comise de Planned Parenthooed pe întreg teritoriul SUA, evidenţiind investigaţiile şi clipurile video sub acoperire care au dezvăluit cazuri de neraportare a violurilor de către reprezentanţii acestei organizaţii, care instruiau fetele minore să mintă despre varsta lor, în scopul de a obţine un avort fără ştirea părinţilor, asistenţă frauduloasă de contabilitate şi supraîncărcare, şi chiar asistenţa dată traficanţilor de persoane în scopuri de exploatare sexuală, ce includea sfaturi despre cum pot falsifica documente şi minciuni pentru a obţine avorturi pentru victimele minore ale traficului sexual controlat de traficanţi.

Cu privire la problema finanţării a UNFPA, două amendamente au fost de aşteptat pentru a restabili contribuţia 55 de milioane dolari SUA pentru UNFPA, dar acestea nu au fost niciodată oferite. UNFPA este bine-cunoscut în comunitatea pro-life pentru promovarea culturii sale internaţionale de avort şi cooperarea implicită cu autorităţile Chinei care au introdus politica unui singur copil. În timpul dezbaterii bugetului, co-preşedintele Formului Pro-Life din Congresul american, deputatul Chris Smith, a criticat UNFPA pentru complicitate în violenţei împotriva femeilor din China şi copiilor, prin contribuţia sa la planificarea, formarea şi punerea în aplicare a politicii brutale a Chinei, în care fraţii şi surorile sunt ilegali. Smith a descris nedreptăţile grave suferite de milioane de femei din China şi de copiii lor nenascuti, declarând: „Timp de 30 de ani, Fondul ONU pentru Populaţie (UNFPA) a sprijinit energic, a finanţat, a apărat, promovat şi celebrat chiar aceste crime strigătoare la cer împotriva umanităţii”.

Legislaţia urmează să fie dezbătută şi în Senat, unde se aşteaptă o opoziţie înverşunată. În cele din urmă, bugetul final necesită semnătura preşedintelui Obama. (PNCIUS.org, 24 februarie 2011)

Sursa: Provita.ro

Provita Media
Provita Mediahttp://www.provita.ro
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

Cele mai citite postări