back to top

Cetățenii din Liechtenstein resping legalizarea avortului

Prințul Alois de Liechtenstein și Prințesa Sophie

Avortul rămâne interzis în Principatul Liechtenstein, ca urmare a referendumului care a avut loc duminica aceasta. Supuşii prinţului Alois de Liechtenstein, un contestatar vehement al avortului, s-au prezentat la urne în proporţie de 61 la sută din totalul persoanelor cu drept de vot. Din cei 11.000 de participanţi la referendum, 52,34 la sută au respins legalizarea avortului şi 47,66 au votat pentru permiterea avortului până la 12 săptămâni.

Înainte de referendum, prinţul a declarat public că în cazul în care rezultatul ar fi fost unul favorabil legalizării pruncuciderii, acesta s-ar fi folosit de dreptul de veto pentru a anula scrutinul, scrie Associated Press.

În momentul de faţă avortul este ilegal în micul stat catolic şi femeile care recurg la întreruperi de sarcină pot primi pedepse de până la un an de închisoare, excepţie făcând cazurile în care viaţa mamei este pusă în pericol de sarcină sau dacă aceasta are sub 14 ani. Din această cauză, anual în jur de 50 de femei merg peste graniţă să avorteze în Austria sau Elveţia. Doctorii din Lichtenstein care efectuează avorturi ilegale pot primi până la 3 ani de închisoare.

Liechtenstein este un microstat alpin din Europa de Vest, având graniță cu Elveția la vest și Austria la est. Are o suprafaţă de numai 160 de kilometri pătraţi şi o populaţie de puţin peste 35.000 de locuitori. Sursa: FrontPress.ro

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări