back to top

Filosof britanic: poveștile de seară și educația privată sunt „nedrepte” pentru că avantajează unii copii

1000w Adam Swift, profesor de filosofie politică la Universitarea Warwick, crede că educația privată conduce la rezultate inegale și ar trebui să fie interzisă în interesul „dreptății”.

Într-un interviu intitulat „Este familia iubitoare un avantaj nedrept?” (“Is having a loving family an unfair advantage?”) și oferit rețelei media australiene ABCNet pe 1 mai, „filosoful egalitarismului” afirmă că „familia iubitoare” înseamnă un avantaj „incorect” pentru unii copii. Astfel de familii le citesc seara copiilor povești, ceea ce s-a demonstrat că le îmbunătățește copiilor performanțele școlare. Deși Swift admite că nu vrea interzicerea poveștilor der seară (e foarte amabil, mulțumim!) el spune că totuși părinții ar trebui să fie conștienți de modul cum această relație a lor cu copiii îi favorizează pe aceștia.

Pe de altă parte însă, Swift crede că școlile private nu pot fi jusitificate prin îmbunătățirea relațiilor relațiilor între părinți și copii și mai mult, el nici măcar nu acordă relevanță drepturilor parentale de a educa copiii în acord cu propriile valori.

Pentru pretinșii egalitariști precum Swift, răspunsul nu este să ajuți familiile dezavantajate, ci să tragi în jos pe cele funcționale, pentru a crea o pretinsă egalitate. Un copil care este crescut de ambii părinți biologici are, evident, avantaje asupra altor copii într-un mare număr de domenii. Probabil, conchidem noi, „soluția” la acești „factori de discriminare” este aducerea la îndeplinire a visului colectiviștilor și comuniștilor din toate timpurile: etatizarea completă a educației și confiscarea copiilor de la părinții deveniți doar mecanisme biologice de procreație, pentru a fi crescuți, uniform, de Guvernul atotputernic.

Adică, în cuvintele profesorului Swift:

O modalitate pe care filosofii o consideră potrivită pentru înfăptuirea justiției sociale constă pur și simplu în abolirea familiei. Dacă familia este sursa inegalității în societate, atunci pare firesc să credem că desființarea ei ar da șanse egale tuturor.

Este mereu o revelație să știi că banii din taxele și impozitele cetățenilor „civilizației europene” sunt direcționați către o bandă de psihopați care îi urăsc de moarte și ar dori să desființeze înseși valorile care au întemeiat această civilizație…

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări