back to top

Conferință privind infanticidul neonatal, la Parlamentul Europan

neonatal-infanticide-ep - Copy Miercuri 13 aprilie, Parlamentul European va găzdui conferința „Aspecte medicale, legale și etice ale infanticidului neonatal”. Conferința este organizată de Grupul de Lucru în Bioetică și Demnitate Umană al Partidului Popular European.

Acest subiect puțin cunoscut privește o teribilă realitate contemporană din Europa: uciderea nou-născuților care supraviețuiesc unui avort într-un stadiu avansat al sarcinii. În multe țări, avortul este permis chiar după 20 de săptămâni de sarcină, limita teoretică a viabilității. De la această vârstă, copilul poate respira singur și supraviețui în afara pântecului mamei sale dar, din moment ce intenția originală a fost aceea de a avorta copilul, personalul medical, confruntat cu astfel de situații eutanasiază copilul sau îl lasă pur și simplu să moară fără vreo îngrijire.

În timpul conferinței, vorbitorii vor avea oportunitatea de a detalia faptele și aspectele acestei probleme, de la considerații privind drepturile omului la cele juridice și psihologice. Dr. Claire de La Hougue și Dr. Grégor Puppinck de la Centrul European pentru Lege și Justiție (European Centre for Law and Justice, ECLJ) au publicat un studiu academic asupra avortului în stadiu avansat al sarcinii și a infanticidului neonatal, au strâns mărturii, fapte, analize juridice și au acționat la Consiliul Europei cu ajutorul unei petiții populare semnate de 220.000 de cetățeni. Raportul, remis Consiliului Europei, poate fi citit aici (lb. engleză).

La Parlamentul European, ECLJ va prezenta un set de mărturii video ale medicilor și moașelor care au luat parte în diverse moduri la avorturi urmate de infanticid neonatal și vorbesc despre tragismul unor astfel de acte. Mulțumită acestor oameni curajoși, sperăm ca membrii Parlamentului European să acționeze, în sfârșit, pentru a face dreptate.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări