back to top

Congressman american: „Treptele Capitoliului sunt pătate de sângele copiilor noștri”

Trent Franks, inițiatorul proiectului de lege
Trent Franks, un cavaler al vieții

Refuzul membrilor Congresului Federal american de a opri plaga avorturilor l-a făcut pe un politician să acuze că treptele Capitoliului (clădirea Congresului SUA) „sunt pătate cu sângele copiilor noștri”.

Congresmanul Republican Trent Franks, membru al Camerei Reprezentanților din partea statului Arizona, a folosit aceste cuvinte deosebit de dure la adresa colegilor săi în timpul unei conferințe de presă, susținută împreună cu un alt parlamentar, Steve Stockman, prin care cei doi au anunțat introducerea unei noi propuneri legislative care definește viața din momentul concepției.

CNSNews.com a relatat că Franks a făcut remarca exact în timp ce prezenta ultima versiune a Legii Sanctității Vieții (Sanctity of Life Act), care va lua Curții Supreme jurisdicția asupra problemei dreptului la viață.

Deși Congresul are autoritatea constituțională de a limita atribuțiile judiciare, a fost totuși ezitant în exercitarea acesteia, notează sursa citată.

Legalizarea avortului în SUA s-a făcut, în 1973, printr-o decizie a Curții Supreme, în urma celebrelor procese Roe c. Wade și Doe c. Bolton.

„Dreptul la viață este dreptul uman primordial și inalienabil al tuturor ființelor umane; decenii de progres științific continuă să demonstreze că viața copilului începe la concepție,” a declarat congressmanul Stockman. „Adoptarea Legii Sanctității Vieții ar fi o piatră de hotar pentru drepturile civile și drepturile omului în Statele Unite.”

„Guvernul are o responsabilitate, iar aceea este să protejeze dreptul indivizilor  la viață și la proprietate”, a adăugat el, făcând aluzie la celebra propoziție „Life, liberty and the pursuit of happiness” din Declarația de Independență a Statelor Unite.

Stockman, un politician de orientare conservatoare, favorabil reducerii puterii guvernului și vechi luptător por-life, este principalul inițiator al proiectului Legii Sanctității Vieții. Acesta statuează că „viața fiecărei ființe umane începe la fertilizare… indiferent de sex, sănătate, dizabilitate, stare de dezvoltare biologică sau stare de dependență.”

La acel moment, „toate ființele umane vor avea toate atributele legale și constituționale și privilegiile de persoană.” De asemenea, proiectul de lege garantează că toate statele din cuprinsul SUA vor avea autoritatea de a legifera pentru protejarea vieții umane din jurisdicția lor.

Stockman a mai încercat o dată cu aceeași lege, precedenta versiune datând din 1995. Congressmanul Ron Paul a încercat și el să promoveze același proiect de lege câțiva ani la rând. Fiul său, senatorul Rand Paul, a promovat o altă inițiativă similară, numită Legea Vieții de la Concepție (Life at Conception Act).

Dl. Franks este și inițiator al Legii Durerii Fătului (Pain-Capable Unborn Child Protection Act) despre care am relatat aici și care ar institui interdicția avortului după săptămâna a 20-a de sarcină. Legea a fost recent adoptată de Camera Reprezentanților. Viitorul acestui proiect de lege în Senat, camera superioară a Congresului, este incert, întrucât aici majoritatea este deținută de Democrații președintelui Obama, în mod tradițional favorabili avortului.

Ofensiva legilor prolife, atât la nivel federal cât și în parlamentele statale, dau reprezentanților mișcării pentru viață speranță. „Începem să câștigăm”, a declarat săptămâna trecută John-Henry Westen, co-fondator al portalului LifeSiteNews.

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări