back to top

Corabia avorturilor, gonită din Maroc cu marina militară

Langenort, un vas aparținând fundației olandeze Women on Waves („Femei pe valuri”) a avut parte de o primire specială ieri, la intrarea în portul Smir din Maroc. Mai exact, de proteste din partea localnicilor și de reacția autorităților, care au cerut marinei militare să escorteze nava în apele internaționale.

Langenort nu este un vas obișnuit, ci o mini-clinică de avorturi care navighează între țările în care avortul este prohibit, propunând femeilor însărcinate să le „ajute”. Responsabilele misiunii spun că practica este de fapt executată în apele internaționale, unde nava este supusă legilor țării din care provine, respectiv Olanda.

Teoretic, avortul este provocat pe cale medicamentoasă, în primele 60 de zile de sarcină (cu RU-486 sau un produs similar). Concret, „Femeile pe valuri” n-au făcut prea multe avorturi, recunoscând că sinistra inițiativă este mai mult destinată propagandei proavort și provocării de scandal în țările în cauză. Până acum vasul a generat dezbateri aprinse în Irlanda (2001), Polonia (2003), Portugalia (2004) şi Spania (2008). Reacțiile au fost în general ostile: „navigatoarele” au fost acuzate de nazism și bătute cu ouă în Polonia, investigate de poliţie la Gdansk, refuzate de Portugalia și acum Maroc etc.

Într-un comentariu pe aceeași temă publicat pe saitul doxologia.ro și intitulat, frust, „Corabia criminalilor”, se notează:

Într-o lume în care preşedintele Obama spune „copiii nenăscuţi sunt vieţi potenţiale”, astfel de instrumente de propagandă a morţii sunt deja banale, mai ales că legile sunt permisive pentru părinţii criminali mai peste tot în lume. Mai mult decât grija pentru femei, în spatele acestor campanii pro-avort stă o industrie a moţii de zeci de miliarde de dolari anual, care stimulează financiar orice efort elucubrant de promovare a crimei intra-uterine. Medicina, morala, religia, bunul simţ, istoria umanităţii întreagă, toate acestea arată absurdul violenţei şi al uciderii pruncilor în pântecele mamelor lor criminale. Medicina devine aşadar ştiinţă a holocaustului, asistând şi oferind oamenilor suport pentru instinctele lor criminale. Vorba unui episcop american, care comentând aberaţiile înfricoşătoare ale lui Obama care spunea că pruncul din pântece este viaţă potenţială, a spus: Obama însuşi e „om potenţial şi are creier potenţial”.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări