back to top

Coreea de Sud urmează să dispară?

[box type=”shadow”]Autor:  Paul Wilson, Sursa: www.pop.org, Weekly Briefing, 12 septembrie 2014[/box]

South Korea US Beef

Din Coreea de Sud ne vine o predicție surprinzatoare, anume ca, daca tendințele actuale ale populației continua, țara „va merge pe cale de dispariție”, in 2750. Studiul, bazat pe o simulare pe computer, efectuata de catre Serviciul de Cercetare al Adunarii Naționale (NARS), identifica, de asemenea, vinovatul, care nu e nici rata ridicata a mortalitații, nici rata emigrarii, ci una dintre cele mai scazute rate a fertilitații din lume.

Desigur, o lume fara sud-coreeni se afla peste secole, și multe se pot schimba in peste 700 de ani. Dar chiar și viitorul demografic pe termen scurt din jumatatea sudica a Peninsulei Coreene pare sumbru. Presupunand ca rata actuala foarte scazuta a fertilitații de 1.19 copii pe femeie continua la nesfarșit, așa cum susține NARS, populația din Coreea de Sud va scadea la mai puțin de jumatate din dimensiunea sa actuala de la sfarșitul secolului XXI. Aceasta va cobori de la 50 de milioane pana la 20 milioane de oameni, pierzand 60% din populație in mai puțin de 100 de ani.

Coreea de Sud nu este singura țara in curs de depopulare rapida. O simulare similara a fost efectuat și de catre Japonia in 2012, și s-a ajuns la concluzia ca Japonia ar putea disparea in mileniul urmator, daca tendințele demografice actuale continua. O universitate japoneza a creat un fel de ceas apocaliptic care arata numarul copiilor japonezi, ce scade de la an la an al, in timp real.

De cealalta parte a globului, Europa are o rata a fertilitații la fel de mica și se confrunta cu un declin demografic dramatic similar. Astazi, jumatate din populația lumii traiește intr-o țara cu fertilitatea sub nivelul de inlocuire (mai puțin de 2,1 copil pe femeie). Pentru prima data in istoria omenirii, societațile, altfel prospere și infloritoare, par a fi orientate spre propria lor distrugere.

Extincția umana totala este un gand vesel al marginalilor radicali ai mișcarii pentru controlul populației, care abia așteapta ca noi toți sa disparem de pe planeta. Dar oamenii normali nu așteapta așa ceva. Depopularea spre care tanjesc unii susținatori ai controlului populației va aduce cu sine formele sale unice de distrugere și anarhie. Oare populația apta de munca, ce scade vertiginos, ar putea sa sprijine de buna voie o populație in varsta din ce in ce mai numeroasa, fara sa se planga, chiar daca veniturile le vor fi inghițite? Puțin probabil. Sfarșitul nu va fi destul de frumos, caci sinuciderea, fie ca e demografica sau economica, e mereu sumbra.

Fertilitatea scazuta din Coreea de Sud este in mare parte rezultatul eforturilor americane de a combate „suprapopularea”, prin exportarea așa-numitelor programe de „planificare familiala” in intreaga lume. In Coreea de Sud, ca și in multe alte țari, aceste eforturi au avut un element coercitiv, deoarece familiile care au indraznit sa aiba mai mult de doi copii au fost pedepsite in diverse moduri. [Mosher, Steven W. „The Crisis of the Empty Cradle.” Population Control: Real Costs, Illusory Benefits. New Brunswick, NJ: Transaction, 2008. 20-25.]

Eforturile pentru controlul populației din Coreea de Sud s-au dovedit mult prea de succes, și ratele fertilitații din Coreea de Sud au scazut rapid de la aproximativ 6 copii pe femeie, in 1960, pana la o cifra șocant de mica de 1,2 copii pe femeie, in 2004. Chiar și dupa ce politicile anti-nataliste flagrante au fost intrerupte in 1996, rata fertilitații nu a fost recuperata, ci a continuat sa scada. Guvernul sud-coreean incearca, in prezent, sa puna in aplicare politici pro-nataliste pentru a contracara politicile anti-nataliste care au cauzat dezastrul in primul rand.

Este un lucru sa te folosești de puterea guvernului și sa forțezi oamenii sa se opreasca din a se mai reproduce și e cu totul altceva sa incerci sa mituiești oamenii sa faca copiii pe care nu și-i doresc. Coreea de Sud invața la fel de greu ceea ce Europa știe deja: și anume, ca avantajele financiare mici, pur și simplu nu sunt suficiente pentru a restabili rata natalitații la niveluri sanatoase, dupa ce fertilitatea cetațenilor a fost subminata sistematic de politici impotriva oamenilor și de propaganda.

Stiri © Asociatia Provita Media

Provita Media
Provita Mediahttp://www.provita.ro
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

Cele mai citite postări