back to top

Cuplu australian își abandonează băiatul cu Sindrom Down născut prin surogație – dar o păstrează pe sora lui

O mamă surogat din Thailanda a primit donații din lumea întreagă pentru a-și putea îngriji copilul de 6 luni, după ce cuplul australian care a furnizat materialul genetic a refuzat să îl ia acasă aflând că suferă de Sindrom Down, scrie cotidianul britanic The Telegraph.

sindrom down mama surogat

Pattharamon Janbua, de 21 de ani, a rămas să îl crească pe micul Gammy, care a fost separat la naștere de sora sa sănătoasă. Pe aceasta cuplul de australieni infertili a acceptat-o.

D-na Pattharamon, care este căsătorită, spune că a aflat din timpul sarcinii de starea copilului. Părinții genetici i-au solicitat să avorteze dar ea a refuzat „pentru că mă tem de păcat”, a declarat ea pentru Fairfax Media. Avortul, mai spune ea, este contrar credinței budiste.

Pattharamon a primit echivalentul a 8.000 USD după ce a semnat contractul de surogație prin intermediul unei agenții specializate din Bangkok, fără fi întâlnit vreodată cuplul australian. Ea spune că a acceptat banii împreună cu soțul său pentru că sunt săraci dar și pentru că nu a fost nevoită să aibă relații sexuale cu bărbatul australian pentru inseminare.

Cazul a fost dezvăluit de un ziar thailandez, ceea ce a dus la o companie umanitară intitulată „Speranță pentru Gammy”, destinată colectării de fonduri pentru copilul care are nevoie de o operație urgentă de corectare a unei malformații la inimă. Campania a strâns până în acest momment donații de aproape 120.000 de dolari.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări