back to top

„Dacă dorim ca America să supraviețuiască, trebuie să oprim atacul împotriva familiei”

Într-o alternativă la ceea ce ar fi putut fi discursul său de acceptare a candidaturii, fostul adversar al lui Mitt Romney la investitura republicană pentru alegerile prezidențiale din SUA, Rick Santorum, a vorbit răspicat despre apărarea vieții, libertății și familiei la Convenția Națională Republicană de la Tampa (Florida). Desfășurată marți, Convenția l-a investit formal pe Romney drept candidat la funcția de președinte al SUA.

Continuând tema sa favorită de campanie, Santorum, politician foarte apropiat valorilor familiei, i-a îndemnat pe tineri la trei lucruri: absolviți liceul, munciți din greu și căsătoriți-vă înainte să faceți copii – astfel veți avea 98% șanse  să nu fiți niciodată săraci, a spus el, aluzie la un studiu recent care arată că îndeplinirea acestor condiții este aproape suficientă pentru o viață fără probleme financiare și sociale majore.

„Înțelegem că mulți americani nu reușesc în viață pentru că familia care ar trebui să fie acolo pentru a-i îndruma lipsește”, a spus el. „Fapt este că mariajul e în declin acolo unde dependența de guvern este mare”, a adăugat Santorum, reluând una din temele favorite ale dreptei conservatoare, care se opune creșterii rolului guvernului în viața comunităților și subliniază importanța familiei ca bază a construcției sociale.

Dacă este ca America să reușească, trebuie să stopăm atacul împotriva familiei și căsătoriei, a mai spus el. „Drumul bătătorit spre succes trece prin familii sănătoase, educație și muncă asiduă. Politicile președintelui Obama subminează familia tradițională și slăbesc sistemul de educație.”

„Mulțumesc lui Dumnezeu că o parte din America încă mai întinde mâinile cu dragoste către toți copiii lui Dumnezeu – născuți și nenăscuți – și crede că fiecare dintre noi are demnitate și că toți avem dreptul să trăim visul american,” a concluzionat Santorum. “În noiembrie, avem șansa să votăm pentru viață și libertate, nu pentru dependență.”

Accentul pus pe valorile și politicile sociale conservatoare i-a adus lui Santorum victorii de campanie în state ca Iowa, Minnesota, Missouri și Colorado. El s-a retras pentru a-i lăsa locul celui mai bine clasat candidat republican, Mitt Romney, cel care îl va înfrunta pe Obama la 6 noiembrie.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări