back to top

Dakota de Nord ar putea fi primul stat american care protejează copilul nenăscut

North_Dakota_in_United_States.svg Dakota de Nord ar putea fi primul stat din SUA care protejează ființa umană din momentul concepției, după ce Senatul a adoptat un amendament care conferă calitatea de „persoană” copilului nenăscut, informează portalul LifeSiteNews.com.

Amendamente similare au mai trecut de Camera Reprezentanților (legislativele statale sunt bicamerale și au structuri similare cu Congresul federal) în 2009 și 2011, dar au fost repinse în Senat. Aceasta este prima dată când legislația a primit susținere din parte Senatului.

Propunerea va merge acum pentru vot la Camera Reprezentanților.

Jennifer Mason, purtătoarea de cuvânt a Personhood USA, susținători principali ai amendamentului din partea societății civile, a declarat pentru LifeSiteNews.com că este optimistă privind șansele de a vedea legea adoptată și promulgată de guvernator.

„Avem nevoie ca membrii Camerei să rămână fermi și să voteze așa cum au mai făcut-o”, a spus ea, „și vom vedea această premieră pentru SUA”.

Amendamentul prevede că „dreptul inalienabil la viață al oricărei ființe umane, în orice stadiu de dezvoltare, trebuie recunoscut și protejat.” În plus, Senatul a aprobat un alt proiect de lege care asigură că „protecția legilor penale se extinde asupra tuturor ființelor umane, născute sau nenăscute.”

„Dakota de Nord deschide drumul pentru drepturi egal și protecție pentru toate ființele umane”, a mai spus Mason. „Este o zi istorică pentru statul nostru.”

Ambele propuneri legislative au fost concepute pentru a asigura că mama și copilul sunt ambii tratați ca pacienți și că îngrijirea nu este în niciun fel împiedicată.

„Legile care permit avortul sunt arhaice, bazate pe știința și tehnologia de acum 40 de ani”, a adăugat Mason. „Nivelul de înțelegere asupra sarcinii și dezvoltării umane s-a schimbat de atunci în mod dramatic. Este dincolo de orice îndoială că un copil nenăscut este o ființă vie și o persoană, cu drepturi egale la recunoaștere și protecție.”

În SUA, avortul este permis de legislația federală după decizia Curții Supreme din ianuarie 1973. Mișcarea provita americană așteaptă un moment favorabil anulării acestei decizii, ducând o luptă neobosită pentru modificarea legilor și reglementărilor administrative la nivel statal și de asemenea pentru educarea populației în ce privește flagelul avorturilor. Conform sondajelor, noile generații americane sunt tot mai puțin favorabile legislației care permite avortul nelimitat.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări