back to top

De ce să reinventăm roata?

Jocurile Gay 2014: „Cât de gay suntem?”
de Brittany Higdon

„Cât de gay suntem?” Este întrebarea scrisă pe coperta revistei Cleveland din luna august, deasupra câtorva clădiri în culorile curcubeului. Acest titlu și articolul corespunzător vorbesc despre Jocurile Gay ce au avut loc în nord-estul orașului Ohio, în perioada 09-16 august. Articolul prezintă o scurtă istorie a culturii LGBTQ din Cleveland, menționând doar în treacăt că alegătorii din Ohio sunt „împărțiți” în ceea ce privește „căsătoria” între persoane de același sex. Majoritatea covârșitoare a articolului vorbește despre modul în care lupta pentru egalitatea căsătoriei și „drepturile civile” trebuie să continue și menționează că de mai multe ori în istoria oraşului Cleveland, lupta nu a fost mereu „colorată”, amintind de moartea tragică a trei transsexuali în 2013.gay-games-2014

Sunt puţini cei care ar contrazice că fiecare ființă umană are dreptul la viață, libertate și căutarea fericirii, mulți însă nu sunt siguri de definiția egalității susținută de comunitatea LGBTQ. Jocurile Gay demonstrează această dilemă. Pentru cei care spun că doresc egalitate, ne putem întreba de ce comunitatea LGBTQ  reinventează roata în atâtea feluri?

Jocurile Gay au apărut în 1981 ca un „prilej de schimbare”. În timp ce jocurile sunt deschise pentru cine doreşte să participe, doar aproximativ 10% din cei care joacă nu se identifică drept gay.

Dacă cei din comunitatea LGBTQ doresc ceea ce văd ei ca egalitate, de ce continuă să facă lucruri care îi separă? În plus față de Jocurile Gay, există și Miss Gay a Americii, precum și Paradele Mândria Gay, care aparent au loc în fiecare oraș din lumea întreagă. Care e problema? Există deja evenimente sportive, concursuri și parade în toată America. Ne punem întrebarea de ce cei din comunitatea LGBTQ insistă să facă lucrurile în felul lor, când ar putea participa la fel de bine la evenimentele deja existente.

Dacă cei din comunitatea LGBTQ doresc egalitate, de ce nimeni nu are voie să pună la îndoială stilul lor de viață, pe când oricare alt stil de viață este dezbătut și pus sub semnul întrebării? În articolul din Cleveland Magazine, este scris: „De fapt, două dintre cele trei companii de taxi de la Aeroportul Internațional Hopkins din Cleveland s-au confruntat cu obiecții de la o mulțime de șoferi, care refuzau să ducă persoane LGBT la aeroport și de la aeroport în timpul jocurilor.” Acest lucru a fost scris cu gândul că nu toată lumea este încântată de Jocurile Gay, iar tonul părea sarcastic pentru mulți dintre cititori. Dacă nu se poate pune sub semnul întrebării stilului de viaţă homosexual atunci de ce se mai vorbește public despre orice fel de a trăi viața?

Problema care apare în cazul „căsătoriei” între persoane de același sex este în primul rând procrearea. În momentul în care aceasta s-a separat de sex, iar sexul a devenit doar o formă plăcută de recreere, am pierdut bătălia. Când contracepția a fost introdusă în viața de zi cu zi, s-a schimbat mentalitatea față de sex. Papa Pius al XI-a scria în enciclica sa, Casti Connubii: „nici un motiv, oricât de grav, nu poate face moral și conform cu natura ceea ce este intrinsec contrar naturii. Și, din moment ce actul conjugal, prin natura sa, este destinat pentru conceperea copiilor, cei care în mod deliberat se folosesc de el împiedicându-i forța naturală și scopul, acționează împotriva naturii și fac ceva intrinsec imoral.”

Cât de gay suntem? Răspunsul meu este că nu ar trebui să conteze. Orientarea sexuală nu definește identitatea noastră, sau cel puțin, nu cred că nu ar trebui. Oamenii sunt oameni, și toți aparținem rasei umane. Comunitatea LGBTQ redefinește atât de multe lucruri încât ar vrea să creeze o cultură paralelă. Mărindu-se diferențele dintre cultura tradițională și cultura LGBTQ, se mărește și gradul de separare dintre cele două.

Jucați în Ligi ca noi ceilalți. Mergeți la parade cu organizația preferată din comunitate. Nu e necesar să reinventați roata. Deveniți parte din cultura care există deja și concentrați-vă să deveniți iar o Singură Națiune.

Prelucrare articol: Oana Paraschiv după Truth and charity

Darul Vieții
Darul Viețiihttp://www.darulvietii.ro
Asociaţia Darul Vietii a fost constituită oficial în 11 februarie (ziua Sfintei Fecioare de la Lourdes!) 2003 cu menirea de a contracara înfricoşătorul fenomen al avorturilor în România. Fondatori au fost patru laici şi trei preoţi (unul ortodox şi doi greco-catolici). Filială a Human Life International.

Cele mai recente

Cele mai citite