Statisticile referitoare la eutanasie în Olanda arată că decesele provocate de acest procedeu s-au triplat, în anul 2013.
Cele mai recente cifre oficiale au relevat, de asemenea, o creștere cu alte 15 procente a numărului de decese provocate de eutanasie de la 4.188 de cazuri în 2012 la 4.829 de cazuri anul trecut, 2014.
Creșterea a fost de altfel continuă: de 13 % in 2012, de 18 % in 2011, de 19 % în 2010 și de 13% în 2009.
În general, decesele prin eutanasie, care înseamnă 3% din totalul deceselor din Olanda, au crescut cu 151% in doar sapte ani.
Statisticile indică de asemenea că din cele 4.829 de decese provocate de eutanasie în 2013, aproximativ 3.600 erau oameni cu cancer, 97 au fost oameni cu demență și 42 au fost oameni cu probleme psihice.
Este îngrijorător faptul că acum această practică a eutanasiei a trecut la alt nivel si anume uciderea nu numai a persoanelor vârstnice, ci și a unor oameni care chiar nu-și pot da consimțământul pentru că nu sunt în depline capacități mintale, precum cei care suferă de demență sau de depresie.
Lecțiile sunt clare. Odată ce legea privind eutanasia sau sinuciderea asistată devine flexibilă, extinderea constantă va urma după cum urmează ziua după noapte.
Mai mulți avocați și medici au declarat că acest fenomen al eutanasiei nu se poate controla odată ce i s-a dat frâu liber. În Olanda el a cunoscut o creștere explozivă din 2007 și se așteaptă ca numărul de astfel de decese an să atingă în acest cifra de 6.000.
Medicii din Belgia, care au legalizat eutanasia în principiu pentru copii, ucid acum în media 5 oameni pe zi prin eutanasie, conform celor mai recente sondaje, 27% din totalul deceselor au fost provocate de eutanasie, într-un singur an.
Într-unul dintre cazurile cele mai șocante, un om de la Bruxelles a descris cum a aranjat dubla eutanasiere a părinților săi octogenari care au vrut să moară pentru că se temeau de singurătate.
Un alt caz la fel de șocant este o femeie olandeză în vârstă de 80 de ani care a fost ucisă de către doctorii ei doar pentru că nu a vrut să trăiască într-o casă de îngrijire/ azil.
Prelucrare articol: Doriana Bodin, Darul Vieții după Euthanasia Prevention Coalition