back to top

Din nou despre genocidul împotriva femeilor

201010LDP001Scriem des despre genocidul împotriva fetițelor nenăscute prin așa-numitul „sex selective abortion”, adică avortul motivat de sexul nedorit al copilului, căruia îi cad victimă cu precădere fetele, mai ales în state asiatice precum India și China.

Pentru ca în toamnă va avea loc premiera românească a filmului documentar „It’s a girl” („E fată”) – eveniment despre care vom vorbi în curând – alegem să scriem din nou astăzi pe acest subiect și începem cu o scurtă colecție de articole pe această temă apărute în ultima perioadă:

  • un studiu recent indică faptul că doar în ultimii 30 de ani au fost avortate în India cu 12 milioane mai multe fete decât băieți (link).
  • BBC analizează un articol pe aceeași temă, pe baza recensământului populației facut în India în 2011. În ultimii 10 ani, 8 milioane de fete au fost avortate. Dacă în 1961 la 1000 de băieți se nășteau 976 de fete, astăzi proporția este de 1.000 la 914 (link).
  • publicația colegiului medicilor britanici, The Lancet, studiază evoluția genocidului împotriva fetelor indiene: din 1980, proporția între numărul de băieți și fete care se nasc anual în India se dezechilibrează. Declinul anual este de 52%, dar crește mereu (link).
  • cine se opune măsurilor de reprimare a gendercidului în India? Ați ghicit: activiștii pro-avort! (link)
  • o publicație locală americană analizează situația gendercidului și arată că avortul de fapt NU este despre libera alegere (link).

Claudiu Berbece scrie la temă pentru cotidianul România Liberă. Reproducem integral articolul:

GIGANȚII DEMOGRAFICI AI LUMII ÎȘI „OMOARĂ” FETELE

China şi India, statele mamut care adună împreună o treime din populaţia globului, au o problemă cât ele de mare: dezechilibrul între fete şi băieţi este îngrijorător. În milioane de cazuri, familiile din aceste ţări au ales şi aleg încă să avorteze fetuşii femini. Băieţii sunt preferaţi fetelor fie pentru că pot atrage o zestre bogată, fie pentru că se consideră că pot proteja mai bine familia. Aceste decizii radicale şi – trebuie menţionat! – ilegale lasă însă în urmă mii şi mii de drame.

„Soacra mă batjocorea pentru că năşteam doar fete. Mă ameninţa că fiul ei va divorţa de mine dacă nu aduc pe lume un băiat”, s-a plâns BBC-ului Kulwant, o femeie indiană din Delhi care a fost forţată de familie să facă trei avorturi pentru că testele-tip cu ultrasunete arătau că fetuşii erau de genul feminin.

Naşterea fetelor se pedepseşte

Kulwant născuse deja trei fete, ceea ce i-a atras nenumărate bătăi din partea soţului, a soacrei şi a cumnatului.

„Odată au vrut chiar să-mi dea foc. Erau furioşi pentru că nu puteam să nasc un fiu. Băieţii aduc o zestre mare”, a spus Kulwant. În cele din urmă, ea a reuşit să nască un băiat. Dar soţul său a murit la numai trei ani distanţă. „A fost blestemul fetelor pe care le-am ucis. De asta a murit aşa tânăr”, s-a căinat femeia.

Zestrea e buba

Chiar dacă India a interzis prin lege practica zestrei încă din 1961, aceasta este în continuare respectată în multe zone. Ba chiar valoarea zestrei creşte constant, afectând şi familiile sărace, şi pe cele bogate.

Aşa au ajuns milioane de femei să trăiască drame ca cea a lui Kulwant. Iar raportul băieţi – fete pentru minorii cu vârste sub 7 ani arată în prezent alarmant: 1.000 de băieţi pentru fiecare 914 fete. Asta în condiţiile în care populaţia sub 14 ani a Indiei reprezintă 30 la sută din cifra demografică a ţării – 1,2 miliarde de locuitori. Ceea ce înseamnă că dezechilibrul între sexe la categoria de vârstă de până în 14 ani depăşeşte 20 de milioane de persoane, în defavoarea genului feminin, conform statisticii ţinute de serviciul de informaţii american CIA.

Clinici ilegale

Avorturile în funcţie de gen sunt favorizate în India şi de faptul că majoritatea clinicilor care fac teste cu ultrasunete pentru gravide funcţionează în ilegalitate. Oficial sunt 40.000 de astfel de unităţi sunt răspândite în toată ţara, dar, potrivit BBC, şi mai multe fac teste în ilegalitate. Iar costurile unui astfel de test în zonele sărace sunt de câţiva dolari.

Premierul Indian Manmohan Singh condamnă uciderea fetuşilor femini şi o descrie ca pe o „ruşine naţională”, cerând o „cruciadă” pentru salvarea bebeluşilor-fete.

8 milioane de avorturi în India

Dar cel mai cunoscut activist indian pentru această problemă, George Sabu, spune, pentru BBC, că Guvernul a arătat în ultimii 40 de ani puţină hotărâre de a opri practicile genocidare. Pentru că „genocid” este termenul care se potriveşte, mai ales dacă se ia în considerare următoarea statistică, aparţinând activiştilor indieni: în ultimul deceniu, au fost avortaţi nu mai puţin de 8 milioane de fetuşi femini în India.

China: Dacă e un copil, să fie băiat

Situaţia este similară în China, unde autorităţile comuniste au impus, începând cu 1980, o politică draconică de pedepsire a familiilor care au mai mult de un copil. De aici până la avortul fetuşilor de gen feminin nu a mai fost decât un pas. „Este cel mai mare dezechilibru între sexe din lume”, a atras atenţia expertul chinez în planificare familială Gu Baochang pentru postul NBC.

În China, naşterea unui băiat este favorizată prin tradiţie. „Când ai un fiu, lasă-l să doarmă pe pat, îmbracă-l cu haine frumoase şi dă-i pietre preţioase să se joace cu ele. Când ai o fiică, culc-o pe jos, îmbrac-o în haine sărace şi dă-i se se joace cu bucăţi de cărămidă”, spune un vechi cântec chinezesc (1.000 – 700 î.H), potrivit NBC.

Astfel, mentalitatea care spune că un băiat oferă familiei continuitate şi protecţie la bătrâneţe i-a făcut pe mulţi chinezi să se asigure că singurul copil va fi băiat.

Traficul cu fete

Rezultatul s-a simţit în ultimii 30 de ani. De la un raport de 108 băieţi la fiecare 100 de fete în 1980, China a ajuns la 120 de băieţi la fiecare 100 de fete. Din cei peste 1,3 miliarde de chinezi, 18 la sută au vârste de până în 14 ani, iar diferenţa dintre băieţi şi fete pentru această categorie de vârstă este, ca şi în cazul Indiei, de circa 20 de milioane de persoane, estimează CIA Factbook.

Această situaţie a dus la cazuri de trafic cu fiinţe umane. Spre exemplu, între 2001 şi 2003, peste 40.000 de femei şi fete au fost răpite pentru bărbaţi singuri care voiau să-şi „cumpere” neveste. Iar prognozele pentru viitor nu arată că fenomenul s-ar putea diminua: în următorul deceniu, 40 de milioane de bărbaţi chinezi ar putea să rămână fără parteneră din cauza numărului mult mai mic al femeilor.

Ca o soluţie, Guvernul a lansat un program-pilot care să încurajeze familiile din provinciile sărace ale ţării să nască fete. O asemenea provincie este Fujian, unde autorităţile au pus la dispoziţie 24 de milioane de dolari pentru 500.000 de familii, urmând ca 100.000 de fete să fie scutite de taxele de studii.

Caricatură ironică la adresa feminismului, susținător al „dreptului la avort”, în baza căruia sunt ucise fetele
Caricatură ironică la adresa feminismului, susținător al „dreptului la avort”, în baza căruia sunt ucise fetele

FETITE SCHIMBATE IN BAIETI

E vorba de o crima impotriva umanitatii si a naturii. O crima odioasa dar nepedepsita de nimeni. O crima impotriva celor mai firave si inocente fiinte umane. O crima comisa de adulti impotriva copiilor lor. O crima cu consecinte enorme pentru prezentul si viitorul umanitatii. E vorba de uciderea intentionata a fetitelor nenascute, iar in unele cazuri chiar a celor nascute, pentru simplul motiv ca Dumnezeu le-a creeat fetite nu baieti. Despre aceasta crima am scris des in vara aceasta dar revenim privind o crima asemanatoare: in loc sa-si ucida fetitele inainte de nastere sau la nastere, parintii care-si doresc baieti in loc de fete isi transforma fetitele in baieti prin proceduri chirurgicale. Ati citit bine: micute fetite indiene sunt transformate in baieti la o varsta frageda pentru ca parintii, din diferite motive, isi doresc baieti in loc de fete.

Repetat auzim de traditii si obiceiuri barbare si necrestine in India. Ne-au socat atunci prima data si continuam sa fiti socati. Practica despre care scriem astazi nu e mai putin barbara si inumana – schimbarea sexului biologic al fetitelor din feminin in masculin. O practica atit de inumana incit aproape ca iti dau lacrimile. Si te intrebi, cum de este posibil asa ceva in lume la inceputul Mileniului III? Iata ca se poate. Si asta in ciuda faptului ca traim in mult trimbitata epoca a „drepturilor omului,” cind „dreptul la viata” este consfintit in nenumarate tratate internationale, in epoca post-Declaratia Universala a Drepturilor Omului, in epoca in care chiar si animalelor li se acorda „drepturi.” [Nota AFR: pe aceasta tema va recomandam comentariul publicat in Climate Imperative ce catre filozoful american Steven Best]

India insa nu e singura tara in care se comit astfel de crime barbare fara ca societatea mondiala sa ia atitudine. In Brazilia inca exista triburi native care isi ingoapa copiii de vii pentru aplanarea dumnezeilor pagini carora se inchina.

Citind astfel de stiri mintea te duce inevitabil la pasajul binecunoscut din Biblie care descrie starea omenirii inainte de Potop: „Pamantul insa se stricase in fata lui Dumnezeu si se umpluse pamantul de silnicie”. (Facerea 6:11) Ratiunea iti spune ca retraim ceasurile de dinaintea acelui mare cataclism. Ca undeva, cindva, si cumva omenirea va trebui sa dea socoteala si pentru aceasta crima. Si nu doar cei care o comit, cit si cei care stiu despre ea, nu iau atitudine si o lasa nepedepsita.

Materialul care-l publicam mai jos in traducere a aparut initial in publicatia britanica The Telegraph pe 27 iunie 2012 și poate fi citit in intregime aici.

INDIENII PLĂTESC CHIRURGI PENTRU A-ȘI TRANSFORMA FETELE ÎN BĂIEȚI

Medicii indieni sunt acuzaţi că desfăşoară operaţii de schimbare de sex pe fete tinere ai căror părinţi doresc să îmbunătăţească perspectivele financiare ale familiei.

În prezent, in India există cu şapte milioane de baieti mai mult ca fete sub şase ani

Guvernul statului indian Madhya Pradesh investigheaza date si informatii care afirma ca până la 300 de fete au fost transformate chirurgical in băieţi într-un oraş din acest stat. Se pare ca parintii lor au platit aproximativ 2.000 de lire pentru fiecare operaţie. Militantii pentru drepturile copiilor şi ale femeilor numesc această practică o „nebunie socială”, o „bătaie de joc la adresa femeilor din India”. Echilibrul intre sexe in India a fost deja afectat drastic în favoarea băieţilor din pricina acestui feticid impotriva sexului feminin (numit in cercurile medicale avort selectiv de sex). Ce sta in spatele acestei practici? Familiile care se tem de costurile ridicate de căsătorie şi zestre pe care vor avea să le plătească la casatoria ficelor lor. În prezent, in India există un excendent de şapte milioane de băieţi in raport cu numarul de fete sub şase ani. Militantii declara că utilizarea chirurgiei pentru redesemnarea sexului biologic dupa nastere înseamna că fetele si identitatea lor sexuala nu mai sunt sigure, nici macar după naştere. Acest articol a apărut după ce ziarele au aflat despre copiii din India ce au fost operati de către medicii din Indore, Madhya Pradesh.

Medicii supusi anchetei sustin că doar fete cu anomalii genitale sunt trimise la clinicile oraşului să fie „corectate chirurgical” şi că numai copiii nascuti cu caracteristici sexuale nu bine definite, adica si masculine si feminine, au fost supusi procedurii de schimbare a sexului. Militantii insa spun ca părinţii şi medicii au indentificat gresit condiţia copiilor tocmai pentru a-si transforma fetele în băieţi. Operatia, cunoscuta sub numele de genitoplastie, modeleaza un penis din organele de sex feminin, iar copilul este injectat cu hormoni de sex masculin pentru a crea un băiat. [Nota AFR: expertii in domeniu afirma ca exista doar un caz la 400.000 cind un copil se naste fara ca organele sexuale sa-i fie bine definite la nastere]

Dr. Goswami VP, preşedintele Academiei Indiene de Pediatrie din Indore, admite ca dezvaluirile sunt cu adevarat şocante si a avertizat părinţii că procedura are potentialul de a le lăsa copilul impotent si infertil la varsta adulta. „Genitoplastia este posibila, pe un copil normal de ambele sexe, dar mai târziu aceste organe nu vor creşte cu influenţe hormonale normale şi acest lucru va duce la infertilitate şi impotenta. Este o veste şocantă şi vom tine cont de ea şi vom lua măsuri” a spus el. „Părinţii trebuie să ia în considerare impactul social, precum şi cel psihologic al acestor proceduri asupra copilului” continua el.

Comisia Naţională a Indiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului a ordonat guvernului Madhya Pradesh să investigheze informaţiile şi să producă constatările sale în termen de 15 zile. Ranjana Kumari, de la Centrul pentru Cercetare Sociala si una dintre militanţii de frunte împotriva feticidului feminin, a declarat că transformarea chirurgicala a fetelor în băieţi, fără consimţământul lor informat este un semn ca in India „nebunia sociala” e in creştere. Spune că uraste faptul că educaţia scolara si civica din India nu a reuşit inca sa eradicheze atitudinile sociale care privesc fetele ca fiinte umane inferioare lipsite de valoare umana sau sociala.

„Cifrele se agraveaza”, spune ea. „În 2001 doar 886 de fetite s-au nascut pentru fiecare 1.000 de băieţi în Delhi. Astazi sunt doar 866. Cu cat esti mai educat şi bogat, cu atat exista mai multa ucidere de fete”, a spus ea. „Oamenii nu vor să-si împarta averea ori proprietatea sau să investească în zestrea fetelor sau in scolarizarea lor. Este clasa mijlocie care e lacoma după bani. Asta este atât de şocant cit şi o încălcare făţişă a drepturilor copiilor.” Guvernul trebuie sa abordeze problema, subliniind valoarea spirituală a unei fete sau femei pe care o aduce intr-o gospodărie si în cultura hindusa. „În India se spune că Dumnezeu locuieşte în casa aceea în care există o femeie, dar aceasta idee s-a evaporat din cauza tuturor acestor lăcomii. Avem nevoie să subliniem bogăţia spirituală pe care o fată o aduce intr-o familie. Dar avem, de asemenea, nevoie de a le sprijini cu subvenţii financiare şi locuri de muncă , „a mai adaugat ea.

UN BESTSELLER

V-am informat acum citeva saptamini despre publicarea recent a unui bestseller despre originile, justificarile si dimensiunile avortului selectiv pe baza de sex in societatea internationala contemporana. Este vorba de cartea autoarei Mara Hvistendahl: Unnatural Selection: Choosing Boys Over Girls, and the Consequences of a World Full of Men. (“Selectia nenaturala: Alegind baieti in loc de fete si consecintele unei lumi pline de barbati”).

Cartea reda importante date statistice despre avortul selectiv, cit si perspectiva diversilor experti asupra problemei: doctorul, economistul, parintele, demograful, studentul la medicina, feminista, etc. Cartea e remarcabila si datorita varstei autoarei – doar 24 de ani. Nepoata unor fosti misionari protestanti americani in China, Hvistendahl vorbeste curent diferite dialecte chinezesti si e evident ca a cercetat mult pentru a-si scrie prima carte. A calatorit de-a lungul si de-a latul intretinindu-se cu personalitati influente din tarile implicate. A adunat date imense si le-a aranjat intr-o forma usor accesibila oricarui cititor. De aceea se zice ca aceasta carte e cea mai bine informata asupra genocidului impotriva fetitelor nenascute care a fost publicata la zi.

Lipsita de simtaminte religioase, feminista si militanta a „dreptului femeii la avort”, Hvistendahl insa pune punctul pe I – intreaga societate e responsabila pentru acest genocid ale carui dimensiuni sunt nemaiauzite in istoria omenii, atit cei cu credinta in Dumnezeu cit si cei fara, atit miscarea feminista cit si cea pro-viata, atit cei care promoveaza controlul populatiei cit si cei care i se opun, atit ONU si structurile internationale cit si guvernele nationale, atit doctorul cit si preotul, pastorul si liderii spirituali ai societatii.

De-a lungul istoriei, demografii au observat ca in mod normal tot la 105 de baieti se nasteau 100 de fete si ca doar de-a lungul Ecuatorului se nasc mai multe fete decit baieti. Misterul acesta insa nu-l intelege si nu-l poate explica nimeni. Excedentul de baieti moare in timp, ei fiind si mai firavi decit fetele la nastere. Mor pentru ca sunt prin natura lor mai agresivi ca fetele, traiesc o viata mai riscanta, beau si fumeaza mai mult si se implica in actiuni antisociale cu consecinte fatale mai mult ca fetele. Nici chiar Darwin nu a putut da o explicatie evolutionista echilibrului relativ dintre sexele umane.

In ultimii 30 de ani insa, echilibrul a fost denaturat prin interventia intentionata a factorilor umani. Nu mai putin de 160 de milioane de fetite au fost avortate in China si India in acesti ani doar pe motivul ca apartin sexului feminin. Alte 3 milioane au fost avortate, tot intentionat, in alte tari, printre ele Vietnam, Armenia, Georgia, Azerbaijan, Albania, si Bosnia-Hertegovina. Uciderea fetitelor nenascute in China e la moda, spune Hvistendahl, pentru ca e la moda sa ai baieti. Toata lumea in China vrea baieti, spune ea, citind afirmatiile interlocutorilor ei chinezi. Dar chiar daca feticidul ar inceta astazi, restaurarea echilibrului dintre sexe in aceste tari va lua incia citeva generatii pina la 2050. Ceea ce demografii numesc “masculinizarea” populatiei globale este pentru moment o realitate de netagaduit. In Azerbaijan raportul la nastere este de 115 baieti la 100 de fete, in Georgia de 118 la 100, in Armenia de 120 la 100. In Albania e de 115 la 100 si in continua deteriorare. Intre 2004 si 2009 discrepanta intre baietii si fetele de pina la 5 ani a crescut la 120 de baieti la 100 de fete in aceasta tara.

Avortul selectiv e comun tuturor religiilor, cu toate ca se practica mult mai mult in civilizatiile hindu si budiste. Hvistendahl dezvaluie participarea ei la servicii religioase crestine in China comunista unde pastorii propovaduiesc impotriva avortului si mai ales al avortului selctiv. Femeile, spune ea, pling si isi marturisesc faptele. Altele isi indreapta calea si inceteaza sa mai avorteze. Dupa ce devin insarcinate “dispar”, iar dupa mai multe luni revin acasa cu inca un baiat sau o fata. Lunile absente le petrec la tara, ascunse prin locuri mai putin frecventate de autoritati, la bunici, la rudenii si la prieteni de incredere unde dau nastere copilului in ascuns.

Cum de a inceput acest genocid in masa tocmai acum 30 de ani? A coincis cu introducerea ecografelor in China si India, fiind propulsat de acestea. Aparatele ultrasound dezvaluie si sexul copilului nenascut cu mult timp inainte de nastere. In India anilor 70 avortul selectiv era atit de raspindit incit medicii si infirmierele intrebau femeile insarcinate, dupa ce le informau ca vor avea o fata, daca vor sa avorteze, o intrebare care nu se punea daca fetusul era baiat.

Hvistendahl insa explica ca feticidul nu este un fenomen nou in India. A fost practicat acolo de sute de ani poate chiar de o mie. Cind britanicii au inceput sa penetreze interiorul Indiei cu sute de ani in urma au dat peste aceasta practica pe care au numit-o barbara si in timp au interzis-o prin lege. Pe atunci insa era practicat pe o scara mult mai restrinsa si era cauzat de motive economice si de dorinta de a mentine separarea intre caste. Era practicat mai mult in zonele rurale de catre saracii tarii. In ultimii 30 de ani insa feticidul a devenit la moda cu preponderenta la clasa mijlocie si la cei bogati, fiind mai prevalent in Delhi si Mumbay, zonele urbane cele mai bogate ale Indiei. Zestrea care trebuie platita, dupa traditia indiana, la casatoria fetelor devine exhorbitanta. Mai bine sa cheltui, zic ei, citeva sute de rupii pentru a avorta fata decit sute de mii sau milioane de rupii sa o casatoresti. Rezolvi problema inainte de nastere, fara mare bataie de cap si cu bani putini.

La inceput, medicii indieni avortau selectiv fara remuscari. In anii 70 guvernul indian ducea o politica oficiala de reducere a populatiei. Ce mijloc mai bun decit uciderea fetelor si reducerea fecunditatii? Avortul fetitelor nenascute devenise o datorie patriotica pentru tinerii doctori indieni. Pe linga asta, guvernul SUA, guvernele Europei Occidentale, si marile fundatii americane (Rockefeller, Ford si altele) finantau din abundenta programul de reducere a populatiei in India, si in special avortul fetitelor. In doar citiva ani Suedia a investit in aceasta practica sordida 60 de milioane de dolari, Banca Mondiala 66 de milioane de dolari, Fundatia Rockefeller 1.5 milioane de dolari, etc. In citiva ani guvernul Indiei a sterilizat cu forta si 6.2 milioane de barbati, de 15 ori mai multi decit numarul de persoane sterilizate de nazisti. In plus, sume enorme erau investite in dezvoltarea si producerea pe scara larga a tehnologiilor de detectare a sexului fetusului inainte de nastere. Hvistendahl relateaza amintirile unui medic care studiase medicina in anii 70. Pe vremea aceea isi amintea el, ciinii si pisicile umblau libere prin spitalele publice in care se avorta, si nu o data a vazut fetusuri umane in gura pisicilor care fugeau prin holurile spitalelor cu prada in gura. Scirbit de ce a vazut, acesta a devenit, in timp, un militant impotriva feticidului in India.

Astazi avortul selectiv e interzis atit in China cit si in India – in teorie. Tehnologia ultrasound a fost si ea interzisa, iar in 2011 guvernul Chinei a anuntat ca va intensifica campania de eradicare a avortului selectiv. Acesta este, insa, continuat pe scara larga in ambele tari. In India bogatii merg din spital in spital pina dau de cineva binevoitor care sa le avorteze fata. Oficial, medicilor li se interzice sa dezvaluie parintilor sexul fetusului, dar au aflat modalitati indirecte pentru a o face.

Baietilor le spun “broasca testoasa” iar fetelor “sandwich.” Ori, pe fisa medicala scriu in culoarea albastra daca fetusul e baiat si in roz daca e fata. Asa, parintii inteleg ce au de facut.

Costul avortului selectiv a crescut. Lacomi dupa bani, multi doctori continua sa ucida fara remuscari.

Dar la consecinte nu se gindesc parintii? Da, se gindesc. Multi. Dar atunci? Isi aplaneaza constiinta nadajduind ca cindva si cumva problema se va rezolva de la sine. Altii nadajduiesc ca vor afla mirese pentru baietii lor in alta parte. Ca le vor putea atrage datorita bogatiilor pe care le au, bogatii care, in cultura lor, se mostenesc prin baieti nu fete. De unde insa sa vina miresele? Pentru ca si numarul lor scade. Mii de nepaleze au fost duse in India ca mirese in ultimii ani, dar si in Nepal numarul femeilor de varsta casatoriei se imputineaza.

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai recente

Cele mai citite