A sosit timpul să ne îmbrăcăm în sac și să presarăm cenușă pe cap.
Belgia se pregătește pur și simplu de prădarea organelor de la persoanele care cer eutanasia – iar comunitatea medicală care se ocupă de transplanturi nu prea pare să-și facă probleme morale. De fapt, îndeletnicirea a devenit așa de morală, încât a fost subiect de discuţie la cea de-a 21-a conferinţă despre chirurgia toracică, ţinută în Marea Britanie în luna mai.
Este destul de simplu. Redăm din sumarul articolului „Transplanturi de plămâni cu organe prelevate de la donatori eutanasiatici”:
În perioada ianuarie 2007-decembrie 2012, 47/350 (13,4%) pacienţi au primit transplant de plămâni de la donatori după moartea cardiacă, printre care 6 (1,7%) după eutanasie, în acord cu legislaţia statală şi cu aprobarea comisiei de etica. Pacienţii sufereau de insuportabile tulburări neuro-musculare (n=3) sau neuro-psihiatrice (n=3), având dorinţa explicită de a dona organele. Eutanasia a fost executată de către un medic independent într-o cameră din apropierea sălii de operaţie, fără echipa de recuperare.
Concluzie. Donatorii eutanasiatici au reprezentat 12,8% dintre donatorii de după moartea cardiacă. Reluarea funcțiilor imediat după transplant și starea generală a pacienților primitori a fost excelentă. Este de așteptat ca numărul donatorilor eutanasiatici să se mărească pe fondul unei crescânde conștiinciozități publice.
Aţi înţeles? O echipă de doctori ucide pacientul şi pleacă, iar o alta vine și recoltează organele.
A început practic vânătoarea bolnavilor de minte şi a pacienţilor cu boli debilitante, precum scleroza multiplă, pentru a fi convinşi să devină „donatori de organe eutanasiatici”.
Sursă: http://www.prolifenews.it/
Traducere: Adrian Măgdici, bioeticaledotcom.wordpress.com