back to top

Documentul de lucru al Sinodului Familiilor de la Vatican „distruge legea morală referitoare la familie, la sexualitatea umană și la sfințenia vieții” INTERVIU cu John Smeaton, Societatea pentru Protecția Copiilor Nenăscuți (Marea Britanie)

„Satana trăiește și e foarte activ în Vatican”.

Interviu acordat Gloria TV de John Smeaton, președintele Societății pentru Protecția Copiilor Nenăscuți (Marea Britanie), cea mai veche organizație provita din lume, despre Sinodul Familiilor de la Roma (octombrie 2015) – Rezumat

Vă așteptați la o schismă după Sinod?

Ne aflăm în timpurile cele mai rele din istoria Bisericii. Ceea ce am văzut este un document operativ, Instrumentum laboris, care este baza discuțiilor din Sinod, după spusele Sf. Părinte. Însă acesta conține distrugerea legii morale referitor la familie, la sexualitatea umană și la sfințenia vieții.

Puteți da exemple cum Instrumentum laboris distruge legea morală?

Smeaton precizează că vorbește ca și laic chemat de Biserică să înțelegea cu toată reverența drepturile și datoriile sale în a vorbi, conform expertizei și competenței sale, în chestiuni grave despre comunicarea credinței și a moralei.

Tot ceea ce afirmă John Smeaton deja a fost comunicat. Acest Instrumentum laboris propune o înțelegere cu totul falsă despre conștiință și legea morală în problema contracepției, conform părinților sinodali. Noi știm din învățătura Bisericii (Castii connubi) că orice act contraceptiv este inacceptibil din punct de vedere moral.

Instrumentum laboris vorbește despre  mijloace artificiale de contracepție fără nici o referire la învățătura Bisericii! Se vorbește despre fertilizarea in vitro fără a se ține cont că această costă un număr considerabil de vieți umane! Ca și cum indisolubilitatea căsătoriei ar fi doar un ideal, nu ceva pentru un catolic normal, pentru viața de zi cu zi. E aici o înțelegere complet falsă a mesajului mântuirii, care se adresează tuturor. Cristos n-a spus că mesajul său e doar pentru cei puțini aleși.

Și se vorbește despre ”elemente pozitive în concubinaj”. Ce mesaj e acesta pentru părinții care se chinuie să-și crească copiii arătându-le frumusețea castității și valoarea sexualității umane pentru căsnicie? Poziția propusă este una împotriva părinților, deoarece spune că ”familia nu este singurul loc în care trebuie să ne adresăm copiilor despre sexualitate”. Aceasta e complet greșit față de învățătura Bisericii! Părinții sunt primii educatori ai copiilor și ei trebuie să decidă dacă le trebuie ajutor din afară – dacă da, sub supraveghere strictă.

E o trădare fantastică față de familii! Sunt consecințele cele mai grave din istoria Bisericii!

E vorba de fundamentul culturii avortului! Asistăm la  reînnoirea holocaustului. Episcopii vor fi responsabili pentru asta. Nu Planned Parenthood. Dacă păstorul își părăsește turma și o pradă lupul, cine va fi responsabil pentru aceasta, lupul sau păstorul? Nicidecum lupul ci păstorul. Episcopii vor fi responsabili pentru cel mai grav holocaust din istoria omenirii.

Îi lasă pe părinți complet fără apărare în fața organizațiilor pro-avort ceea ce înseamnă o degradare a drepturilor părinților!

Vedem acțiuni curajoase ale unor cardinali care vorbesc deschis despre manipularea Sinodului. În urma Conferinței de presă de deschidere a Sinodului a reieșit foarte clar că Sinodul va fi manipulat: în urma unei întrebări directe despre zvonurile referitor la manipulare, Cardinalul Baldisseri a recunoscut că există o comisie responsabilă cu asta și el însuși face parte din ea…Marele scriitor satiric Jonathan Swift n-ar fi putut inventa o farsă mai reușită…

Problema este că aranjamentele au fost făcute de Papa Francisc, care a aprobat toate documentele care conțin poziții eretice, după spusele unor episcopi lideri. Iar pozițiile și limbajul propus sunt complet împotriva credinței moștenite de la apostoli!

Unii episcopi se luptă pentru adevăr dar unde se află majoritatea episcopilor?

Există un clericalism în joc. Ei se gândesc la protejarea poziției lor mai degrabă decât la apărarea adevărului…În urmă cu 50 de ani nu a existat un grup de apărare a învățăturii Bisericii dar acum grupul acesta crește. De aceea  oamenii au nevoie de discernământ în alegerea păstorului.

Există rumori persistente că Sinodul ar fi manipulat de grupuri gay sau de un sinod de umbră al iezuiților

Acestea s-au auzit de multe ori dar ceea ce îngrijorează este poziția Vaticanului.

Documentul se referă la sănătatea reproductivă. Nu trebuie să fii expert ca să știi cum e definită sănătatea reproductivă, adică e interpretată drept acces la contracepție și la avort.

Satana trăiește și e foarte activ în Vatican.

Vă așteptați la un fel de schismă în urma Sinodului?

Ținta tuturor acestor lucruri este sfânta euharistie. Ceea ce vor disidenții Bisericii este ca oamenii care îl resping pe Dumnezeu în viețile lor să poată primi sfânta euharistie, caută să distrugă legea morală. Primirea sfintei euharistii din partea acestor oameni este o desacralizare profundă – cea mai gravă din istoria Bisericii!

Ar fi un succes pentru catolici dacă Vaticanul ar lansa un document ambiguu, nici eretic, nici afirmând clar învățătura Bisericii?

Sunt încurajat deoareceVocea Familiei anul trecut, această coaliție de 26 de organizații pro-life și pro-familie din  cele 5 continente ale globului, este foarte activă și face declarații și adună semnături. Nu vrem să vorbim despre succes însă prin ambiguitate vom vedea distrugerea mai departe a inocenței copiilor, a vieții catolice. Cei mai prețioși catolici vor fi cei care vor fi cel mai tare afectați.

Episcopii africani au o poziție foarte puternică și au făcut declarații ferme precum ”țineți contracepția voastră și avorturile departe de continentul Africii!” Și ei știu ce înseamnă asta pentru că ajutorul umanitar este condiționat de introducerea accesului la avort și la contracepție.

Un prelat anul trecut a povestit că s-a dus împreună cu reprezentanții mai multor confesiuni la guvern și le-au explicat că nu vor putea legifera căsătoriile homosexuale pentru că este împotriva normelor de conduită din toate confesiunile, împotriva moralei creștine și … nu merge. Iar guvernul a acceptat. Când s-au publicat anul trecut concluziile Sinodului și s-a vorbit despre ”valorificarea orientărilor sexuale ale homosexualilor” , valorificare a păcatului de moarte! – guvernul a afirmat într-un document că ”nu vom fi în stare să rezistăm mai departe” … datorită ambiguității din documentele Vaticanului!

Inocența copiilor e cea mai periclitată, nu atât distrugerea vieții umane, ci cea a copiilor mei, a nepoților mei.

Ce anume faceți pentru a influența Sinodul?

Vorbim cu episcopii, deoarece avem o oarecare expertiza pe care le-o putem împărtăși. Ei nu au atâta timp să cerceteze toate acestea și de aceea ei prețuiesc analiza pe care le-o punem la dispoziție. Ei trebuie să se adune, să aibe o platformă unde să se întâlnească. Unul dintre motivele pentru care Sinodul este atât de manipulat este faptul că există acest ansamblu general foarte mic. Ceilalți sunt divizați în grupuri, iar noi le putem oferi oportunitatea să mai respire, să discute între ei. Unii sunt interesați să țină oamenii buni despărțiți unii de alții. (…)

Darul Vieții
Darul Viețiihttp://www.darulvietii.ro
Asociaţia Darul Vietii a fost constituită oficial în 11 februarie (ziua Sfintei Fecioare de la Lourdes!) 2003 cu menirea de a contracara înfricoşătorul fenomen al avorturilor în România. Fondatori au fost patru laici şi trei preoţi (unul ortodox şi doi greco-catolici). Filială a Human Life International.

Cele mai citite postări