back to top

„Eu mă duc în Rai, tu rămâi aici cu tata”: Sacrificiul unei mame pentru copilul său nenăscut

Cind Chiara Corbella a aflat ca este insarcinata cu cel de-al treilea copil, a fost un moment de bucurie, incheiat insa cu o tragedie dulce-amara pentru tinara mama italianca. Ea a decedat luna trecuta, dupa ce si-a amanat tratamentul impotriva cancerului, pentru a-si salva copilul mult iubit.

Intr-o poveste similara cu aceea a sfintei romano catolice Gianna Beretta Molla, Chiara si sotul sa Enrico Petrillo au aflat in 2010 atat ca urmau sa-l aiba pe Francisco, dar si ca tinara femeie suferea de o forma agresiva de cancer.

Stirea, potrivit Catholic News Agency, a avut un impact emotional special pentru cuplu, pentru ca ambii frati mai mari ai lui Francesco, Maria si David, au murit la scurta vreme dupa nastere. De fapt, Chiara si Enrico au devenit cunoscuti sustinatori pro-vita dupa ce au povestit despre clipele pretioase petrecute cu fiecare dintre cei doi copii, inainte ca scurtele vieti ale acestora sa se curme.

De data aceasta, doctorii au spus ca Francisco era sanatos si se dezvolta normal. Drept urmare, cind a fost sfatuita sa inceapa imediat tratamentul impotriva cancerului, Chiara a refuzat, asteptind ca Francisco sa se nasca – in mai anul trecut. Cancerul a progresat in urmatorul an, luindu-i Chiarei vederea la unul dintre ochi, inainte de moartea care a survenit pe 13 iunie 2012.

“Ma duc in Rai sa am grija de Maria si David, tu ramii aici cu tata. Am sa ma rog pentru tine”, a scris Chiara in scrisoarea adresata lui Francisco, cu o saptamina inainte de a muri.

Slujba de inmormintare a fost oficiata de cardinalul Agostino Vallini, Vicarul General al Romei, care a numit-o pe Chiara “a doua Gianna Beretta.”


Reportaj despre înhumarea Chiarei (lb. italiană)

Medicul pediatru Gianna Molla a fost beatificata de Biserica Romano-Catolica dupa ce a murit, in 1962, in urma complicatiilor cauzate de un fibrom uterin. Ea refuzase refuzat avortul terapeutic si histerectomia pentru ca era insarcinata cu cel de al-patrulea copil.

Desi pare o tragedie pentru cei din afara si, desigur, pentru Enrico, cu care Chiara avea o casnicie fericita, ultima conversatie a cuplului releva, conform tinarului sot, „o poveste de iubire pe cruce”, care pare sa invinga pina si moartea.

“Adevarul este ca aceasta cruce – daca o imbratisezi impreuna cu Hristos – inceteaza sa mai fie la fel de groaznica. Daca ai incredere in El, descoperi ca acest foc, aceasta cruce, nu te arde si ca pacea poate fi regasita in suferinta si bucuria in moarte”, a spus Enrico, potrivit CNA. “Am petrecut mult timp anul acesta reflectind asupra acestui verset din Biblie, care spune ca Dumnezeu ne da o cruce care este dulce si o povara care este pe potriva noastra.”

“Cind o priveam pe Chiara pe, patul de moarte, eram, desigur, foarte intristat. Dar mi-am facut curaj si, cu citeva ore inainte de a muri, am intrebat-o: Chiara, dragostea mea, este crucea asta cu adevarat dulce, asa cum spune Domnul? Ea m-a privit, mi-a zimbit si cu o vocea scazuta mi-a spus, ‘Da, Enrico, e foarte dulce.’ In acest fel, intreaga familie nu a vazut-o pe Chiara murind in pace ci fericita, ceea ce este cu totul altceva.”

Enrico a mai spus ca ii va povesti fiului sau Francisco, atunci cand acesta va fi mai mare, ca “cel mai important lucru in viata” este “sa te lasi iubit pentru ca sa iubesti si sa mori fericit,” si ca “asta a facut mama sa, Chiara.”

“S-a lasat iubita si, intr-un fel, cred ca a iubit pe toata lumea astfel,” a mai spus el. “O simt mai vie ca oricind. A putea sa o vad murind fericita a fost pentru mine o infruntare a mortii.”

 (după LifeSiteNews.com)

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări