back to top

Experți în drept, susținuți de ONU, solicită dezincriminarea relațiilor sexuale cu minori și a consumului de droguri de orice tip. Încă un pas spre legitimarea (și legalizarea) pedofiliei

Să fie clar: nu există act sexual consimțit între un copil și un adult. Această noțiune toxică, ce constituie o pervertire a însăși esenței dreptului, trebuie să fie respinsă din capul locului de specialiștii în domeniu, de politicieni și de autorități.

Un raport recent promovat de Organizația Națiunilor Unite cere dezincriminarea tuturor formelor de consum de droguri și activități sexuale, la nivel global. Inclusiv a relațiilor sexuale cu minori.

Raportul, al cărui autor este Comitetul Internațional al Juriștilor (CIJ), împreună cu Programul Națiunilor Unite de combatere a HIV/SIDA (UNAIDS) și Biroul Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului (OHCHR), a fost lansat de Ziua Internațională a Femeii (!!!) și își propune să „ghideze aplicarea drepturilor omului în domeniul legii penale”. Denumit „Principiile din 8 martie”, raportul solicită dezincriminarea infracțiunilor legate de „sex, consum de droguri, HIV, sănătate sexuală și reproductivă, condițiile improprii de locuit și sărăcie”.

Experții CIJ și ai Națiunilor Unite afirmă că incriminarea acestor comportamente constituie un atac la drepturile omului.

„Legea penală este printre cele mai dure instrumente de care dispune statul pentru a exercita controlul asupra indivizilor… ca atare, ar trebui să fie o măsură de ultimă instanță. Și totuși, la nivel global, a existat o tendință în creștere spre supra-incriminare”,

arată Ian Seiderman, Director al CIJ, într-un comunicat de presă.

„Trebuie să recunoaștem că aceste legi nu numai că încalcă drepturile omului, ci și principiile fundamentale ale dreptului penal în sine”.

Dincolo de toate celelalte aspecte controversate, raportul sugerează dezincriminarea relațiilor sexuale ale adulților cu minorii, atâta vreme cât minorul „consimte” la acestea. Deși nu solicită în mod direct această dezincriminare, CIJ pretinde că minorii ar avea capacitatea, deci ar trebui să aibă și dreptul, de a lua decizii cu privire la acest aspect.

„În ceea ce privește aplicarea legii penale, orice vârstă minimă prescrisă de consimțământ la relațiile sexuale trebuie aplicată într-o manieră nediscriminatorie, fără a fi legată sexul/genul participanților sau de vârsta consimțământului la căsătorie. Mai mult, comportamentul sexual care implică persoane aflate sub vârsta minimă a consimțământului, prevăzută în legislația internă, poate fi consensual, în fapt, dacă nu este în drept.

În acest context, aplicarea legii penale ar trebui să reflecte drepturile și capacitatea persoanelor sub 18 ani de a lua decizii privind angajarea într-un comportament sexual consensual și dreptul lor de a fi ascultate în problemele care le privesc.”

Raportul nu sugerează nicio vârstă minimă a consimțământului sexual.

Autorii își motivează demersul prin aceea că „legea penală (…) uneori are un impact puternic discriminatoriu asupra grupurilor identificate cu comportamentul dezaprobat sau stigmatizat”, de aceea ea trebuie abrogată. În cazul despre care vorbim mai sus, „grupul” nu poate fi decât cel al celor mai infami infractori sexuali.

Minorii nu pot consimți la relații sexuale cu adulți – așa cum experții ar trebui să știe

Opinia a numeroși juriști de prestigiu este, din contră, că legea care pedepsește infracțiunile sexuale cu minori și traficul de minori (cele două fiind strâns legate) trebuie să fie cât mai aspre, ba mai mult, trebuie anulat termenul de la care este înlăturată răspunderea penală a faptelor (prescripția), întrucât minorii nu pot consimți la relații sexuale cu adulți.

Temeiul potențialei diferențieri a acestor fapte față de altele din cuprinsul Codului Penal este tocmai caracterul lor deosebit de grav dar și dificultatea, adesea, a denunțării lor de către victime pentru o lungă perioadă de timp.

Cu alte cuvinte, se impune nu doar menținerea unor pedepse, dar ajustarea lor în raport cu gravitatea atingerii aduse valorilor sociale ocrotite prin incriminarea faptelor de pedofilie și trafic de minori.

Soluții legislative de acest fel sunt recomandate de diverse instituții internaționale – și aplicate, așa cum recunosc, cu gura păcătosului, chiar juriștii CIJ/ONU în comunicatul de presă citat mai sus, în tot mai multe țări.

Într-o intervenție (amicus curiae) formulată în anul 2020 de noi pe lângă Curtea Constituțională a României referitor la înăsprirea regimului pedepselor pentru infracțiunile sexuale la adresa minorului, am subliniat exact aceste aspecte (citește aici tot documentul):

„Violul și actul sexual cu un minor, dată fiind gravitatea atingerii aduse valorilor sociale ocrotite prin incriminarea lor, valori supreme în ierarhia drepturilor omului, reclamă o reacție fermă din partea autorității. În contextul incidenței sporite a acestor infracțiuni în ultima perioadă, preeminența acestor valori nu doar justifică, ci reclamă o politică penală adecvată (…)”

Să fie clar: nu există act sexual consimțit între un copil și un adult. Această noțiune toxică, ce constituie o pervertire a însăși esenței dreptului, trebuie să fie respinsă din capul locului de specialiștii în domeniu, de politicieni și  de autorități.

Adoptarea unor recomandări precum cele formulate de CIJ și ONU ar fi nebunie curată, un sabotaj la adresa arhitecturii constituționale, un atentat la însăși țesătura societății, pe care legea penală trebuie să o apere.

Cine este Comisia Internațională a Juriștilor

Internaţional Commission of Jurists (www.ICJ.org) este o organizaţie internaţională non-guvernamentală cu sediul în Elveția alcătuită experți în drept, inclusiv avocați pledanți, judecători de rang înalt şi profesori de drept, care își declară ca scop asigurarea, prin intermediul legii, a respectului pentru drepturile omului la nivel internaţional.

CIJ este un promotor proeminent al agendei juridice a homosexualităţii, folosind pentru aceasta propria interpretare asupra noțiunilor de drepturile omului. Alături de alte organizații precum ILGA-Europe, intervine în litigii în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, organizează training-uri şi workshop-uri.

Printre donatorii și susținătorii CIJ se numără: Fundaţia John D. şi Catherine T.  MacArthur, Fundaţia Ford, Fundația pentru o societate deschisă, Comisia Europeană, guvernele Australiei, Danemarcei, Finlandei, Luxemburgului, Olandei, Norvegiei, Elveţiei, SUA şi cel al Regatului Unit.

În anul 2017, CIJ a transmis Curții Constituționale a României, împreună cu alte organizații internaționale similare, un memoriu de opoziție la propunerea legislativă a cetățenilor de ocrotire a familiei prin definirea căsătoriei ca uniunea dintre o femeie și un bărbat.

Încă un pas spre normalizarea academică și legalizarea pedofiliei

Recomandările venite din partea unor elite juridice întăresc opinia noastră și a multor altora că în ultimele decenii poziții de autoritate la nivel global au fost ocupate de persoane cu o agendă ideologică de deconstrucție a structurilor societale pe care s-a întemeiat civilizația modernă. Unul din tabuurile odată universale, astăzi contestat de experții ONU, este relația sexuală cu minorii, odată cu reducerea și destructurarea autorității parentale, cel mai puternic gardian al copilului în fața pericolelor de orice fel.

În această lumină apare mai clar de ce în dosarul Jeffrey Epstein, individul condamnat pentru conducerea unei rețele internaționale de prostituție infantilă, nu au fost luate niciun fel de măsuri pentru aducerea în fața justiției a clienților rețelei, iar liderul acesteia a fost lichidat într-o închisoare de maximă securitate, sub privirile gardienilor.

Repetăm – nu este nici pe departe unicul aspect problematic al acestui raport, dar cu certitudine este cel mai terifiant, pentru că nici măcar nu mai încearcă să mascheze agenda celor care au sechestrat instituțiile internaționale de prim rang.

Nu vă lăsați păcăliți de cuvintele meșteșugite! Juriști de asemenea calibru cunosc foarte bine și rostul legii penale, și valorile ocrotite de aceasta.

Nu-i credeți și nu le permiteți să facă ce și-au propus!

Citește și: Justețea tratamentului aplicat infractorilor sexuali și traficanților de copii – bizară preocupare a Guvernului

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări