back to top

Familia și ONU (I)

traducere după Real Women of Canada

În ultimii ani la ONU are loc o luptă aprigă privind definiția familiei și problemele legate de avort și drepturile homosexualilor (LGBT).

Statele anti-familie din lumea occidentală sunt hotărâte să folosească ONU ca un instrument pentru a cere tuturor națiunilor, indiferent de cultura, tradiția și credința lor, să se conformeze gândirii occidentale și cerințelor ce decurg de aici. Ele fac acest lucru prin prezentarea repetată de rezoluții sau prin reformularea insidioasă a unor tratate ONU vechi, în curs de revizuire și care, dacă sunt acceptate de către statele membre în curs de dezvoltare (state care, în general, nu sunt conștiente de interpretarea unor expresii în limba engleză) sfârșesc prin a prinde aceste state într-o capcană precum peștii într-un năvod.

În aceste condiții este uimitor faptul că birocrații de la ONU, organizațiile anti-familie, anti-viață și statele membre occidentale, în special SUA și UE, au eșuat în mod repetat să facă progrese în cadrul ONU în realizarea scopurilor lor.

În anul 2015 cauza pro-familie, pro-viață a avut unele succese la ONU. Niciodată însă nu se va auzi de aceste succese în presa aservită pentru că aceste realizări sunt contrare ordinei de zi împinse necontenit de către mass-media. Atunci când aceste succese apar, ele sunt ignorate și deci neraportate. Acesta este unul dintre motivele pentru care nimeni nu are încredere în mass-media de astăzi care joacă propriul lor joc, împingând nestingherite o agendă liberală în detrimentul adevărului.

2015 – un remarcabil succes la ONU

În timpul primei săptămâni a lunii iulie 2015, Consiliul pentru Drepturile Omului de la Geneva a adoptat o rezoluție, cu 27 de voturi pentru și 14 voturi contra, pentru a proteja familia naturală ca unitate fundamentală a societății, recunoscând dreptul primordial al părinților de a-și educa copiii. Rezoluția făcea apel la toate națiunile să recunoască obligațiile lor irevocabile în temeiul tratatelor pe care ele le-au semnat pentru a proteja familia și pentru a crea politici sensibile pro-familie. Adoptarea acestei rezoluții a șocat pe avocații LGBT pentru că statele membre ONU au insistat pe utilizarea exclusivă a cuvântului „familie” în locul expresiei „diferite forme de familie” care apoi ar fi inclus relațiile homosexuale.

SUA, Marea Britanie, Irlanda și alte țări europene, susținute de ONG-uri LGBT și pro-feministe, au încercat tot posibilul să pună piedici în timpul negocierilor. Ele au exercitat o presiune enormă asupra statelor membre pentru a preveni adoptarea acestei rezoluții. Opoziția față de rezoluție a fost condusă de Statele Unite care, sub președintele Obama, au pus agenda LGBT ca fiind unul dintre obiectivele primare ale politicii lor externe. SUA și alte țări dezvoltate au amenințat că vor bloca ajutoarele străine pentru Brazilia, Mexic, Argentina și Macedonia în cazul în care ele vor vota în favoarea rezoluției. Ca urmare, aceste țări s-au abținut de la vot. Cu toate acestea, susţinătorii proiectului de lege, Rusia, China, Belarus și mai mult de o duzină de țări musulmane și africane au câștigat la vot cu ușurință.

Așa cum era de așteptat, adoptarea acestei rezoluții a fost condamnată de grupurile feministe și de avocații libertăților sexuale care au făcut apoplexie ca urmare a înfrângerii suferite. Acești activiști au susținut că rezoluția a fost „un pas înapoi în procesul de avansare a drepturilor omului pentru persoanele fizice … că nu se recunoaște daunele și încălcările drepturilor omului care se știe că au loc în cadrul familiei …” și că „familiile perpetuează opresiune patriarhală, tradiții și practici dăunătoare …

Adunarea Generală a ONU și obiectivele de dezvoltare durabilă 2015 – 2030

Statele membre au negociat în cadrul ONU o revizuire a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU (ODD; în engleză SDG – Sustainable Development Goals), obiective care urmează să fie îndeplinite între anii 2015 și 2030. Aceste ODD au făcut obiectul unor multiple negocieri în cadrul ONU pentru ultimii trei ani [nota traducătorului: 2012 – 2015].

Peste 70 de organizații au semnat o scrisoare către negociatori prin care au solicitat să se respecte obiectivele ONU, inclusiv definiția familiei tradiționale și a căsătoriei.

La 2 august 2015 sa ajuns la un acord istoric, fără precedent, care NU a inclus avortul ca un drept al omului și nici drepturile homosexualilor – obiective gemene ale forțelor anti-viață, anti-familie la ONU.

Există, cu toate acestea, o îngrijorare căci ODD se referă la „accesul universal la drepturile sexuale și reproductive„. Această expresie a fost interpretată în trecut ca însemnând asigurarea femeilor cu „mijloace de contracepție moderne” și cu avorturi în țările în care acestea sunt legale. Expresia a fost, de asemenea, utilizată ca un vehicul pentru a finanța grupuri de avort la nivel mondial pentru a oferi și promova avorturile. În mod inevitabil această expresie va cauza probleme pentru țările din lumea a treia.

ODD sunt de mare anvergură cu un cost total estimat la trilioane de dolari pe an din toate sursele de finanțare inclusiv bugetele naționale controlate de legislatori. ONG furnizoare de servicii medicale, inclusiv cele care fac avorturi, se pregătesc pentru un aflux fără precedent de fonduri deoarece serviciile de sănătate și de îngrijire a sănătății sexuale și reproductive sunt integrate în strategiile și programele naționale de sănătate. În același timp obiectivul de a oferi „asigurare pentru servicii de sănătate la scară globală” este de asemenea urmărit.

Adunarea Generală a aprobat ODD

Adunarea Generală a ONU s-a întâlnit la New York pe 25 septembrie 2015 și a aprobat aceste obiective ODD negociate, inclusiv expresia „drepturi sexuale și reproductive„. Acest document ODD rămâne un nor la orizontul cauzei pro-viață.

De asemenea, la Adunarea Generală, SUA, UE și aliații lor, în ciuda tuturor eforturilor, NU au reușit să includă avortul și drepturile homosexualilor în aceste noi obiective de dezvoltare la nivel mondial.

În lipsa unor progrese cu privire la aceste aspecte, administrația Obama și suporterii ei LGBT au reușit totuși să erodeze principiile pro-viață și pro-familie care stau la baza ONU prin eliminarea „familiei” din documentul ODD.

Deși acest lucru nu este un câștig pentru drepturile LGBT, el este o pierdere pentru cauza  pro-viață și pro-familie. Excluderea familiei nu înseamnă redefinirea ei și nici nu implică recunoașterea cuplurilor de același sex. Dar excluderea creează un spațiu de manevră pentru încercări de a redefini familia în ciuda Declarației Universale a Drepturilor Omului care NU intenționează să recunoască relațiile de același sex ca fiind calificate pentru a constitui o familie.

Recunoașterea familiei ca „elementul natural și fundamental al societății” este central Organizației Națiunilor Unite. Începând cu Declarația Universală a Drepturilor Omului, fiecare acord important ONU și fiecare rezoluție ONU cu privire la politica socială au inclus o trimitere la familie. Ca urmare a omiterii cuvântului „familie” în ODD, mai multe țări au declarat categoric că noile obiective NU ar trebui interpretate pentru a include drepturile LGBT.

Povestea din spatele campaniei pentru drepturile LGBT la ONU

Bătălia pentru drepturile LGBT în cadrul ONU a fost inițiată de Oficiul Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului care a fost finanțat, începând cu anul 2011, de către țările nordice în scopul de a face campanie în mod specific pentru drepturile LGBT. Acest lucru are loc chiar dacă această agenție cerșește fonduri ONU pentru desfășurarea activității sale de bază. În același timp, Oficiul Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului este prins într-un scandal. El este acuzat de corupție în manipularea deliberată a investigației soldaților francezi abuzând sexual băieți africani. Copii, începând de la frageda vârstă de 9 ani, au fost atrași de soldați francezi în comerțul de sex oral și sodomie pentru alimente. Această agenție ONU ar trebui să se ocupe de propriile sale probleme înainte de a crea probleme pentru restul lumii.

Delegații africani și alții și-au exprimat în mod repetat frustrarea lor în legatură cu obsesia birocraților ONU și a unor guverne de a impune probleme LGBT controversate atunci când, în mod evident, nu există un consens cu privire la acestea.

Profund recunoscători pentru munca ONG-urilor pro-familie la ONU

Putem fi recunoscători pentru activitatea curajoasă a ONG-urilor pro-viață, pro-familie de la ONU în încurajarea și sprijinirea țările pro-viață de a sta ferm pentru convingerile lor. Este o muncă grea, fără sfârșit. Cu toate acestea, atâta timp cât ele sunt acolo, micul dar persistentul grup al ONG-urilor pentru drepturi sexuale și puternicele țări care le sprijină, împreună cu birocrația și agențiile ONU, vor continua să se confrunte cu obstacole mari în impunerea agendei lor.

Perdeaua de Fum
Perdeaua de Fum
Trust in God and keep your gunpowder dry.

Cele mai citite postări