back to top

Final în prima campanie „40 de zile pentru viață” din România. Va deveni și ea, la fel ca „Marșul pentru Viață”, un eveniment național?

„Şi se va smeri poporul Meu, care se numeşte cu numele Meu, şi se vor ruga şi vor căuta faţa Mea, şi se vor întoarce de la căile lor cele rele, atunci îi voi auzi din cer, le voi ierta păcatele lor şi le voi tămădui ţara.” (2 Cronici 7:14)

Prima campanie 40 de zile pentru viață s-a încheiat, la Cluj-Napoca, în data de 29 martie. În seara ultimei zile de veghe și rugăciune a avut loc evenimentul final al acestei prime campanii, unde voluntarii s-au întâlnit pentru a împărtăși experiențele trăite în tot acest timp. În centrul întâlnirii au stat mărturiile, momentele de socializare, dar și discuțiile despre următoarele proiecte pro-viață, această campanie propunându-și să fie doar un început.

Un prim efect al acțiunii pentru viață este spiritul de familie creat între creștinii clujeni. Numeroase mărturii susțin fapul că acesta a fost aspectul cel mai resimțit în timpul orelor de veghe din stradă: puterea rugăciunii de a-i aduce împreună pe copiii lui Dumnezeu. Astfel, de-a lungul celor patruzeci de zile, s-au legat prietenii și s-au rostit rugăciuni în comuniune, fără a ține cont de confesiune, iar această apropiere se datorează iubirii pentru Cristos și pentru cauza vieții, împărtășită de toate persoanele prezente în stradă.

Lupta pentru viață a însemnat, totodată, o dovadă de autenticitate a creștinismului, prin curajul fiecărui voluntar de a ieși din zona de confort, de a-și mărturisi în mod public credința, pentru mulți dintre ei fiind prima experiență de acest fel. Fie că a fost făcută cu entuziasm, fie că a însemnat o oarecare reținere, mărturia a fost unul dintre motivele pentru care cei implicați au fost recunoscători, campania oferindu-le ocazia de a-și manifesta în public credința.

40 de zile pentru viata Probabil unul dintre cele mai importante rezultate ale campaniei pentru viață constă în instaurarea spiritului de iubire și perseverență. În ciuda părerilor și discuțiilor neplăcute, a incidentului din primele zile (vandalizarea clinicii „Dominic Stanca”) sau a diverselor critici, aprecierile nu au lipsit niciodată. După ce voluntarii au fost văzuți stând zilnic în rugăciune, indiferent de condițiile meteorologice, de dimineața până seara, în mod pașnic, admirația a început să crească.

Momentul în care acțiunea a ajuns la punctul culminant a fost sâmbătă, 28 martie, când voluntarii au renovat zidul clinicii, vandalizat cu mesaje pro-avort. A fost o muncă imensă, care a adus împreună voluntarii și pentru care toate materialele au fost donate. Acest mic proiect a fost o dovadă a faptului că Dumnezeu întoarce totul în bine, că există multă dăruire și pasiune în inimile celor care au făcut parte din campania pentru viață și că fiecare încercare devine, cu ajutorul Lui, o întărire.

„A treizeci si noua zi de veghe si rugaciune pentru viata a insemnat, pe langa programul obisnuit, multa, muuuulta munca. Asa cum fotografiile publicate pe parcursul zilei au ilustrat deja, voluntarii s-au mobilizat pentru renovarea clinicii „Dominic Stanca”. Ajutorul Tatalui nu s-a lasat asteptat: lucrarile s-au putut desfasura, fiindca nu a plouat. De dimineata si pana seara tarziu, micul santier din fata clinicii a frematat de oameni dornici sa faca o schimbare in bine. Si iata ca a fost posibil! De azi, „Dominic Stanca” renaste!”, am anuntat atunci pe Facebook.

campanie_anti_avort2_0 20918_390901401116310_1399282749438953286_n 10985858_390977064442077_6610794479697510769_n

11088226_391059184433865_3428033230588464054_n
Un ajutor nesperat la treabă: Episcopul greco-catolic de Cluj, PS Florentin…

Au fost primele 40 de zile pentru viață, binecuvântate prin rugăciune și comuniune. Ele au subliniat sfințenia și demnitatea vieții umane, au marcat o luptă pentru schimbarea mentalității dominante, au oferit creștinilor posibilitatea de a fi împreună, în numele Creatorului lor. La Cluj-Napoca, mișcarea pentru viață a dat roade minunate. Iar acesta e doar un început.

Mult mai multe se găsesc pe pagina de FB e campaniei, www.facebook.com/40dezilepentruviata

Sperăm ca la următoarea campanie să fim cât mai multe orașe unite în post, rugăciune și veghe pentru încetarea avortului la noi în țară. Dacă „Marșul pentru viață” a putut deveni în doar 4 ani un eveniment național, de ce nu ar fi la fel și cu „40 de zile”?

Iulia și Dan Călinescu

Iulia și Dan Călinescu
Iulia și Dan Călinescuhttp://www.lifenation.org/
Iulia și Dan Călinescu sunt căsătoriți și au 4 copii. Au fost coordonatorii proiectului „40 de zile pentru viață” în România și ai organizației „LifeNation”.

Cele mai citite postări