back to top

Franța: 75 de manifestații simultane în apărarea familiei

Prima manifestație națională contra intenției guvernului de stânga de a legaliza mariajul homosexual și adopția de copii de către cuplurile gay a avut loc ieri, simultan, în 75 de orașe franceze.

Evenimentele au fost organizate de “Alliance Vita” sub forma unor flash-mob-uri pline de culoare în locuri cu trafic mare, atrăgând astfel atenția publicului și a media.

La fiecare manifestare, grupuri de femei în alb și negru, separați, simbolizau nevoia copilului de o mamă și un tată. „Un papa, une maman, on ne ment pas les enfants!” – „O mamă, un tată. Nu spuneți minciuni copiilor!” a fost sloganul zilei în timp ce participanții la inedita coregrafie ajutau, simbolic, o pasăre – simbolizând nou-născutul – să zboare din cuib fără să cadă.

Astfel de adunări publice au avut loc la Paris, Lyons, Rennes, Bordeaux, Toulouse etc.

Președintele socialist François Hollande a promis în timpul campaniei electorale că va legifera mariajul și adopția pentru cuplurile de homosexuali. Deocamdată, opoziția puternică a determinat guvernul și pe președintele Hollande, în scădere de popularitate oricum, să amâne discuțiile până la începutul lui 2013.  Proiectul de lege însă va fi oricum prezentat Adunării Naționale (Parlamentul) pe 7 noiembrie și cuprinde ambele măsuri, fără totuși a da cuplurilor homosexuale acces la procrearea artificială sau surogație.

O demonstrație a stângii și organizațiilor de homosexuali în favoarea legii este programată pe 17 noiembrie la Paris, cu doar o zi înainte de o altă manifestație de protest, organizată de mișcarea catolică “Civitas”. Pe 20 ianuarie 2013, cea de a noua ediție a Marșului pentru Viață de la Paris se va concentra pe aceleași probleme. Marșul pentru Viață din Paris este cea mai mare mobilizare de acest fel din Europa și reunește de fiecare dată zeci de mii de persoane. Ca și la ultimele ediții, și de această dată va fi prezentă o delegație românească.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări