back to top

Franța, stat polițienesc. Represiunile poliției contra opozanților „căsătoriei” gay continuă. Nicolas Busse – 2 luni de închisoare pentru „rebeliune”

FRANȚA: PATRIA DREPTURILOR OMULUI SAU STAT POLIȚIENESC?

4 Colegii din organizațiile profamilia franceze ne-au rugat să menționăm cazul lui Nicolas Bernard-Busse (în imagine), un tânăr protestatar contra așa-zisei „căsătorii între persoane de același sex”, condamnat la două luni de închisoare cu executare pentru „rebeliune” și alte ofense la fel de discutabile (refuzul de a se lăsa amprentat). Nicolas a fost arestat la 16 iunie în timpul unei adunări de stradă pașnice. El se afla, alături de alți 1500 de opozanți, în fața sediului canalului TV M6, unde președintele Hollande participa la emisiunea “Capital“.

Ei au continuat manifestația cu un protest spontan, unde Nicolas a fost interpelat și reținut. A fost judecat și condamnat la două luni în închisoare și 1000 de euro amendă. Deși avocații lui au făcut apel, Nicolas trebuie să aștepte în închisoare judecarea pentru că instanța de fond a decis refuzarea eliberării sale până la finalizarea apelului, măsură care se ia doar pentru infracțiunile considerate grave.

Cazul său pare cel mai problematic dintr-o lungă serie de abuzuri similare comise de poliție împotriva a sute de mii de manifestanți care din noiembrie 2012 au ieșit în repetate rânduri pe străzile Parisului și ale altor orașe pentru a protesta împotriva „mariajului pentru toți” și a adopției de copii de către cuplurile de homosexuali. Citiți relatările noastre anterioare aici, aici, aici și aici.

Câteva informații detaliate despre cazul lui Nicolas Busse:

Vă informăm că în București se pregătește o manifestație de protest împotriva condamnării lui Nicolas Busse și a statului polițienesc instalat în Franța de regimul socialist al lui Hollande. Vom reveni cu informații.

VIDEO: Nouă luni de rezistență pașnică împotriva „legii Taubira” și represiunea brutală a poliției:

Pe rețelele sociale, anunțarea condamnării a provocat furie în printre opozanții „căsătoriei pentru toți” care au folosit expresiile „dictatura socialistă” și „prizonier politic”. Pe Twitter a fost creat tag-ul special #nicolas.

Franța, trasă de urechi la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

În data de 26 iunie, la Strasbourg, la sediul Consiliului Europei a fost organizată de către Partidul Popular European o audiere cu titlul „Manif pour Tous et la répression policière” (Manifestația pentru toți – numele lanțului de proteste, n.trad. – și represiunea polițienească). Cu această ocazie a fost prezentat un raport realizat de Centrul European pentru Lege și Justiție, în prezența dlui Luca Volontè, președintele grupului PPE și a reprezentanților diverselor grupări protestatare din Franța: președinta „Manif pour Tous”, Ludovine de la Rochère; Béatrice Bourges din partea grupării „Primăvara Franceză” și Jean-Baptiste Achard, din partea „Veghetorilor”.

Raportul, care conține circa 100 de mărturii ale persoanelor victime ale abuzurilor polițienești, „fapte care pentru o țară ca Franța sunt grave și fără precedent în decenii,” a fost deja remis organelor competente ale Consiliului Europei și Națiunilor Unite. Puteți citi raportul în original în lb. franceză aici: Rapport ECLJ temoignages de victimes de repression policiere manif pour tous.

În aceeași zi, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a fost depus un proiect de rezoluție, semnat de 24 de deputați din diverse partide și naționalități și denumit „Regresie serioasă în domeniul drepturilor omului și statului de drept în Franța” (Doc. 13255). Prin acesta se solicită declanșarea unei proceduri de monitorizare specială contra Franței de către Comisia de Monitorizare a APCE, însărcinată cu supravegherea respectării obligațiilor statelor membre, în special în domeniul drepturilor omului. Proiectul de rezoluție urmează să fie dezbătut în perioada următoare.

O zi mai târziu, APCE a adoptat Rezoluția 1947 (2013), „Manifestări și amenințări la adresa libertății de reuniune, a libertății media și a libertății de expresie”, care atrage atenția Franței și denunță caracterul disproporționat al reacțiilor autorităților publice și al acțiunilor forțelor de ordine, în special recurgerea la gaze lacrimogene contra manifestanților pașnici și sute de arestări nejustificate.

Precizări suplimentare de la fața locului (comentariu de la o cititoare la un articol pe InLinieDreapta.net):

A fi prezent intr-o piata publica in Franta e interzis, mai ales daca te afli in fata Ministerului (In)justitiei sau in fata Tribunalului din Paris! Sustinatori individuali (caci la cel putin un metru unul fata de celalalt, fara a arata vreun simbol sau vreun slogan) ai lui Nicolas au parte de tratament special din partea politiei politice a lui Valls:

http://www.youtube.com/watch?v=yAtKk6WRCNM

http://www.youtube.com/watch?v…..r_embedded

De acelasi tratament beneficiaza si “Les veilleurs debut”: http://lesalonbeige.blogs.com/…..stice.html

Si chiar si Nicolas in inchisoare, care timp de 9 zile, pana la vizita lui J. Bompard, a fost tinut in aripa veche a inchisorii, fara sapun, hartie igienica, dus si fara sa fie lasat la primbarile zilnice la care are dreptul in curtea inchisorii… dupa care a fost trecut la izolare… http://lesalonbeige.blogs.com/…..rogis.html

Interpelari chiar si la iesirea din biserica: http://lesalonbeige.blogs.com/…..poste.html

In pofida tuturor incercarilor de intimidare, rezistenta continua, veghile se multiplica: https://maps.google.com/maps/ms?msid=217516395962507807148.0004db0a11b088ab68546&msa=0

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări