back to top

Guvernul și partidele țintesc legiferarea „căsătoriei” între persoane de același sex în România, până la finalul acestui an

„Pariez că iadul este fabulos”

Da, ati citit bine, nu este o greseala. A doua zi dupa Referendum, Guvernul a scos de la sertar, gata facut, proiectul legii „parteneriatului civil”. In mare viteza, partidele din coalitia de guvernare s-au declarat de acord, de principiu, cu reglementarea acestuia.

Desi proiectul nu a fost inca facut public, stim din declaratiile oferite presei si mai ales din experienta altor tari ca practic acesta este echivalentul „casatoriei” intre persoane de acelasi sex. Doar numele difera!

Ca sa fie clar – fara a intra in detalii juridice: astfel cum este formulat, parteneriatul civil asimileaza statutul partenerilor cu cel al sotilor. Acele diferente care mai exista, precum accesul la adoptie sau la reproducerea asistata cu tert donator, vor fi eliminate prin intermediul curtilor de judecata in cativa ani. Avem deja atatea exemple din alte state.

Votarea acestui proiect de lege, in aceasta forma, va lasa fara obiect interdictia „casatoriei” intre persoane de acelasi sex din Codul Civil.

La o emisiune TV recenta, presedintele Accept ne-a spus sa stam linistiti: nu vor incerca sa schimbe Codul Civil.

De data asta chiar il credem! Pentru ca NU va mai fi nevoie!

Vom ramane cu actualele prevederi ale Constitutiei si Codului Civil, conform cărora familia se intemeiaza fie pe casatorie, fie pe descendenta, ne vom uita la ele si… vom fluiera a paguba!

Este clar ca acest plan urma sa fie implementat indiferent de rezultatul referendumului, dar esecul validarii i-a motivat suplimentar pe autorii proiectului de lege si pe sustinatorii politici ai acestuia.

Oricum, opinia noastra este ca partidele politice in ansamblul lor nu au fost nicicum interesate in protejarea casatoriei si a familiei si nu au dorit nicio clipa validarea referendumului. In schimbul a cine stie negociat in recentele lor vizite la Bruxelles, liderii guvernarii (Dragnea si Tariceanu) au boicotat, prin neimplicarea in organizare si in campania de informare, votul popular.

Asta le-a fost intentia de la bun inceput!

Cine se mai increde in promisiunile lor, ca noi sa pateasca!  

Vom reveni in cateva zile asupra subiectului. Intre timp, va oferim din nou un material pe care l-am publicat in vara, Parteneriatele civile – o capcana pentru Romania.

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări