back to top

„Îmi doresc sa nu mă fi născut niciodată!” Cine se gândește la consecințele pentru copiii rezultați din FIV?

donorivf “Imi doresc sa nu ma fi nascut niciodata!” este afirmatia care iti sageteaza inima cand o vezi pe aceasta fata de 16 ani, sanatoasa, frumoasa, dar fara drept sa afle cine ii sunt parintii biologici sau orice boala pe care o au acestia si i-ar putea afecta viata in viitor.

Britanica Gracie Crane s-a nascut ca urmare a adoptarii in stadiul de embrion, dupa ce a fost abandonata de parintii biologici intr-un “orfelinat” congelat, fiind “in plus” fata de numarul de embrioni-copilasi creati de bussiness-ul IVF. In Marea Britanie, anual aproximativ 2 000 de persoane apeleaza la donatori/donatoare de ovule, sperma sau embrioni. In ultimii 20 de an aproximativ 44 000 de copii s-au nascut avand parnti cu care nu au o afiliere biologica.

“Implinind 16 ani, avand sprijinul parintilor eievident devotati, Gracie isi exprima opinia deoarece ea doreste ca fiecare persoana luand in considerare o asemenea deczie sa inteleaga cat de dificila a fost viata ei, in ciuda faptului ca a fost crescuta de parinti care o adora.

Doresc sa devin mama intr-o buna zi pentru a fi in sfarsit, in relatie genetica cu altcineva, dar daca nu voi putea avea copii pe cale naturala nu voi apela niciodta la procedura prin donarea rezultatului conceptiei’, spune Gracie. ‘Nu as lasa pe nimeni sa treaca prin ceea ce am trecut eu.’

‘Stiind ca cele doua persoane pe care le iubesc cel mai mult nu imi seamana si ca nu sunt legata biologic de ei, a fost extrem de dificil. Sunt momente cand imi doresc sa nu fi fost niciodata nascuta, oricat ma iubesc parintii mei, este asa de trist sa nu stiu cine sunt si unde imi sunt radacinile.’”

Deci chiar daca Gracie a fost salvata din congelatorul unei clinici IVF si crescuta de parinti care o iubesc, totusi ea se simte marginalizata.

Trebuie sa ascultam ceea ce Gracie ne spune. Noi toti, la un anumit moment, dorim sa ii cunoastem si sa ii iubim pe cei care ne-au creat, chiar daca suntem unul dintre acele ‘resturi’ nedorite.” Suferinta lui Gracie ilustreaza sindromul prost-traumatic al supravietuitorului. (Sursa: LifeNews.com)

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări