back to top

Încă o tânără a murit din cauza contraceptivelor

„Pilula” poate ucide

O tânără britanică este cea mai recentă victimă a contraceptivelor orale. Nicola Goss, de 35 de ani, din orașul britanic Plymouth, a murit în data de 27 iulie, după doar câteva ore de agonie. Familia îndurerată a declarat pentru presa localăcă raportul medico-legal confirmă drept cauză a morții tromboza (formarea unui cheag de sânge), ca urmare a utilizării contraceptivelor orale.

Tânăra folosea „pilula” de șapte ani și mergea regulat la medic, fiind considerată sănătoasă.

Un caz recent, similar, s-a petrecut în România. Victima, Liana Dumitrescu, era o persoană publică, deputată din partea minorității macedonene din România.

Tromboza venoasă profundă şi embolismul pulmonar sunt două dintre cele mai frecvente complicații la femeile care iau contraceptive; riscul este crescut de la trei până la nouă ori pentru accidentul vascular tromboembolic şi de două ori pentru accidentul hemoragic. (Harrison – Principiile medicinii interne, vol. II, ed. Teora, 1996, pag. 2247).

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări