back to top

Apel la mobilizare: Initiativa Cetateneasca Europeana „Unul dintre Noi” denunta negarea democratiei

unul-dintre-noi-romana33_resize Ofensiva impotriva embrionului uman la Parlamentul European: Initiativa Cetateneasca Europeana “Unul dintre Noi” denunta negarea democratiei si face un apel la mobilizare!

Pe parcursul anului, 2013 declarat de Parlamentul European ca „Anul cetateanului”, Initiativa legislativa cetateneasca europeana pro-life “Unul dintre noi” a atras mai mult de 1.300.000 de cetateni din intreaga Uniune Europeana. In Romania, numarul celor care formeaza Lista Poporului Vietii a depasit de 100.000.

Inainte de termenul limita de strangere a semnaturilor, 1 noiembrie, pe agenda sesiunii parlamentare de la Brussels este propus spre dezbatere si votare pe 22 octombrie un proiect de raport al Comisiei pentru drepturile femeii si egalitate de gen 2013/2040 (INC), proiectul de Rezolutie Estrela, prin care sunt incluse masuri de sustinere financiara a programelor amenintand viata embrionului uman, adică în contradicție cu inițiativa „Unul dintre Noi”.

Autoarea de facto a textului Estrela este Vicky Clayes, președinta pentru Europa a Planned Parenthood (Federația Internațională a Paternității Planificate, cel mai mare business de avorturi și contracepție din lume (citiți aici câteva articole). Ea a recunoscut acest lucru in timpul prezentării de către Parlamentul European a unui raport privind accesul femeilor la metode moderne de contracepție.

Alaturi de alti observatori ai institutiilor europene, dr. Gregor Puppinck, director al Centrului European pentru Lege și Justiție și co-inițiator al „Unul dintre noi” trage un semnal de alarma:

„Acest proiect de rezoluție depaseste competența Uniunii Europene, care permite statelor membre sa legifereze problemele de bioetică. Finantarile politicilor europene de dezvoltare care încurajeaza avortul sunt problematice. De mai mulți ani, s-au discutat programele de avort sau sterilizare forțată sau avorturi selective în țări cum sunt China sau India.

Mai mult de 1,3 milioane de persoane din Europa, semnatare ale Inițiativei cetatenesti europene ‘Unul dintre noi’, cer tocmai încetarea finanțării programelor Uniunii Europene care amemninta fiintele umane deja concepute.

Deputații europeni trebuie să țină cont de aceasta mobilizare masivă a cetățenilor din intreaga Europa si sa o ia in considerare, altfel vor nega un democrația. Cum este posibil sa fie abordata astfel aceasta problematica, atunci cand cetățenii europeni cer Comisiei Europene sa ia pozitie fata de aceeasi problematica?”

In Romania, pentru Initiativa cetateneasca “Unul dintre noi”, sustinuta de Biserica Ortodoxa Romana, alaturi de participantele la Consiliul Consultativ al Cultelor si numeroase ONG-uri, au semnat mai mult de 100 000 de persoane.

Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene şi Comisia Episcopatelor (Romano-Catolice) din Europa (COMECE) au susţinut activ amendarea, în Parlamentul European a articolelor care privesc aspecte etice (în special problema finanţării cercetării pe embrioni umani) ale noului program cadru de cercetare 2014-2020 – Orizont 2020.

Toti acesti semnatari ii interpeleaza pe politicienii romani si pe cei europeni, ca sa tina cont de opinia lor din acest moment pana la votul din 22 octombrie si apoi pana la termenul de terminare a fazei de strangere a semnaturilor, 1 noiembrie 2013.

CUM NE PUTEM OPUNE REZOLUTIEI ESTRELA?

  • cereti presedintelui Parlamentului European sa retraga proiectul de rezolutie de pe ordinea de zi a sesiunii plenare, deoarece textul nu se incadreaza domeniul de competente ale Uniunii. (Markus Winkler este Sef de Cabinet: 0032 2 28 40 737, markus.winkler @ europarl.europa.eu )
  • cereti Partidului Popular European (PPE) sa respinga textul: joseph.daul @ europarl.europa.eu; 0032-2-2840662 (PPE, cel mai mare grup parlamentar din PE, se opune rezoluției, la fel EFD – Euroscepticii și ECR – Conservatorii; este de așteptat ca Socialiștii, extrema stângă și Verzii să voteze favorabil; poate și Liberalii)
  • semnati Initiativa legislativa cetateneasca „Unul dintre noi”.

PE FB (https://www.facebook.com/unuldintrenoi.bucuresti) gasiti informatii despre cum am incercat sa ii informam pe europarlamentarii romani de la Brussels.

Mai jos, lista de contacte pentru europarlamentarii români.

Va invitam sa ii inundati cu mesaje!

Doamne ajuta!

Cu multumiri,

Daniela Paun
coordonator Romania (pro bono publicum)
ICE „Unul dintre noi”

 

PPE (Populari)

marian-jean.marinescu@europarl.europa.eu,

sebastianvalentin.bodu@europarl.europa.eu,

theodordumitru.stolojan@europarl.europa.eu,

iosif.matula@europarl.europa.eu,

iuliu.winkler@europarl.europa.eu,

oana.antonescu@europarl.europa.eu,

elena.basescu@europarl.europa.eu,

petru.luhan@europarl.europa.eu,

monica.macovei@europarl.europa.eu,

rares-lucian.niculescu@europarl.europa.eu,

cristiandan.preda@europarl.europa.eu,

traian.ungureanu@europarl.europa.eu,

csaba.sogor@europarl.europa.eu,

laszlo.tokes@europarl.europa.eu,

 

SOC (Socialiști)

corina.cretu@europarl.europa.eu,

victor.bostinaru@europarl.europa.eu,

minodora.cliveti@europarl.europa.eu,

georgesabin.cutas@europarl.europa.eu,

vasilicaviorica.dancila@europarl.europa.eu,

ioan.enciu@europarl.europa.eu,

catalin-sorin.ivan@europarl.europa.eu,

ioanmircea.pascu@europarl.europa.eu,

dacianaoctavia.sarbu@europarl.europa.eu,

claudiuciprian.tanasescu@europarl.europa.eu,

silviaadriana.ticau@europarl.europa.eu,

 

ALDE (Liberali)

adinaioana.valean@europarl.europa.eu,

norica.nicolai@europarl.europa.eu,

renate.weber@europarl.europa.eu,

ovidiu.silaghi@europarl.europa.eu, o.silaghi@gmail.com,

contact@hellvig.ro, eduard.hellvig@europarl.europa.eu,

 

Non-afiliați

adrian.severin@europarl.europa.eu,

tudorcorneliu.vadim@europarl.europa.eu,

dandumitru.zamfirescu@europarl.europa.eu,

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări