back to top

Intoleranță „made in California”

05-04-05-intolerance Statul american California a socat mereu. Revolutia sexuala a inceput acolo, miscarea anti-establishment moderna a fost lansata acolo, deconstructia sociala din secolul XX a prins radacini acolo, iar intoleranta… e si ea made in California. Universitatile liberale din acest stat sunt focare ideologice care transmit ideologii bizare in restul Americii, de unde apoi ajung, treptat, in toata lumea. Sprijinite cu sume nelimitate, universitatile si think-tankurile californiene sunt imprastie decadenta in toata lumea.

Ultima manifestare de acest tip a fost simtita saptamina trecuta. Este vorba despre ridicarea intolerantei la rang de politica corporatista. Banuim ca pina acuma fiecare roman care citeste presa a aflat ca Brendan Eich, CEO al corporatiei Mozilla, a fost fortat sa-si dea demisia pentru singurul motiv ca a indraznit sa afirme ca familia naturala si traditionala barbat-femeie e preferabila „casatoriilor” intre persoane de acelasi sex. Ba mai mult, in 2008 a donat 1000 de dolari campaniei cetatenesti californiene de interzicere a casatoriilor homosexuale in California.

Probabil ca nu ati fost surprinsi de aceasta ultima stire, fie ea cit de socanta. Am atras atentia vreme de citiva ani ca „minoritatile sexuale” constituie cel mai intolerant segment al populatiei. Ataca biserici, intrerup in mod agresiv slujbe religioase, dau in judecata traducatori ai Bibliei pentru ca pastreaza in Biblie versetele Scripturii care condamna homosexualitatea, dau in judecata oameni de buna credinta care nu vor sa participe la ceremonii care celebreaza homosexualitatea, indoctrineaza tanara generatie cu libertinaj sexual, si alte lucruri ca acestea.

Unii comentatori au etichetat miscarea homosexuala care se comporta in acest fel ca un fel de „gaystapo”, o aluzie la infama politie secreta nazista a anilor 30, ori „the gay mafia”, cum spunea recent Bill Maher, un comedian american cu vederi pro-homosexuale. Ori „the gay mob” cum spunea intr-un comentariu recent Pat Buchanan, candidat la alegerile prezidentiale americane din 1992. Chiar si activistii homosexuali sunt socati de astfel de evenimente. Unii dintre ei incep sa regrete ca au promovat casatoriile homosexuale si cer reintoarcerea la familia traditionala. Andrew Sullivan e unul dintre ei.

Intoleranta e „made in California”. De citiva ani, lobby-ul homosexual este lansat intr-o campanie de denigrare si penalizare a personalitatilor americane care de-a lungul anilor au promovat politici ori pozitii pro-familie si pro-casatoria naturala. Brendan Eich e ultima victima a acestei vanatori crunte.

Intoleranta aceasta e irationala. E de necrezut ca in 2014 o fiinta umana sa fie penalizata pentru ca afirma in public valoarea celei mai vechi institutii si practici sociale din istoria omenirii – casatoria naturala intre un barbat si o femeie. Totusi, 50% dintre americani inca resping casatoriile homosexuale. (Rezultatele unui sondaj de opinie din martie anul acesta pot fi citite aici.) Sunt ei oare niste bigoti? Ori noi, romanii?

Incidentul Eich dovedeste ca societatea occidentala, pe care Romania si-o doreste ca model, e intoleranta. Vreme de multi ani guvernele occidentale ne-au etichetat pe noi ca fiind intoleranti, cind de fapt ei nu practica ceea ce propovaduiesc. Eich a devenit un dizident, asa cum sunt multi altii care gandesc ca el si au curajul sa spuna ce gandesc. Societatea occidentala a dovedit inca odata saptamina trecuta ca nu tolereaza dizidenta in gandire ori exprimare, ci impune conformitate, uniformitate si disciplina.

Noi romanii traim intr-o Uniune Europeana care reglementeaza totul, de la jucariile pentru copii la ce semanam in gradina. Prin intoleranta ei, Uniunea Europeana cauta sa ne reglementeze si gandirea si sufletul. Este ceva ce noi respingem si dezaprobam.

Uniunea Europeana isi are institutiile ei care linseaza organizatii ori indivizi care dezaproba casatoriile homosexuale. Va reamintim ca in 2010 Agentia Europeana pentru Drepturi Fundamentale (Fundamental Rights Agency) a refuzat sa admita Aliant Familiilor din Romania printre organizatiile afliate, pe simplul motiv ca am afirmat, si inca afirmam, ca in opinia noastra „casatoriile homosexuale reflecta degenerarea societatii”. Penalizarea AFR-ului pentru acest simplu motiv continua pina astazi.

Linsajul lui Eich de catre minoritatile sexuale din Silicon Valley trebuie sa fie un semnal de alarma pentru cei care inca cred povestea „tolerantei” practicata in California, la Bruxelles, Stockholm ori Amsterdam. O „toleranta” care pedepseste oamenii de buna credinta, morali, aduc copii pe lume, ii educa, ii cresc, si ii ofera apoi – cadou pretios – societatii pentru bunastarea ei colectiva.

Ca sa vedeti ca nu suntem singurii care gandim asa, va recomandam doua comentarii pe acelasi subiect, „The Rise of the Same-Sex Marriage Dissent” (scris de Mollie Hemingway) si „Brendan Eich: First on the New Blacklist” (scris de Patrick Buchanan).

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări