back to top

Laicatul catolic cere Sinodului Bisericii Catolice să reconfirme învăţătura creştină despre familie şi sexualitate

În aşteptarea Sinodului Extraordinar pe Probleme de Familie al Bisericii Catolice, organizaţiile societăţii civile catolice s-au strâns la Roma, cu un îndemn public pentru ierarhii lor. Întreaga lume catolică – şi nu numai – este cu ochii pe acest sinod, deoarece mulţi episcopi s-au arătat mai mult sau mai puţin a înclina către acceptarea homosexualităţii şi a posibilei redefiniri a familiei.

Astfel, a fost creată alianţa Voice of the Family, o coaliţie internaţională a laicatului pro-viaţă şi pro-familie care îşi propune să le ofere consultanţă şi resurse liderilor religioşi, presei, organizaţiilor non-profit şi guvernelor înaintea, în timpul şi ulterior Sinodului Bisericii Catolice pe Probleme de Famlilie care are loc la Roma între 5 şi 19 octombrie 2014.

Comunicatul lansat pe 2 octombrie de Voice of the Family („Vocea familiei”) avertizează că sinodul riscă să creeze confuzie atât printre catolici, cât şi în rândurile non-catolicilor, dar poate fi şi prilej de reafirmare a învăţăturii tradiţionale a Bisericii Catolice.

„Ce ne trebuie de fapt este o afirmare fermă şi o proclamare a învăţăturii Bisericii pe teme ca viaţa, familia şi sexualitate, ceea ce va fi benefic pentru întreaga lume. Orice confuzie legată de învăţătura Bisericii cu privire la căsătorie, contracepţie sau rolul părinţilor va risca să submineze şi mai mult perspectiva şi aşa destul de distorsionată a lumii cu privire la viaţă şi familie”, a declarat John-Henry Westen, co-fondatorul canadian al celui mai mare site de ştiri pentru-viaţă din lume, LifeSiteNews.com şi purtător de cuvânt pentru America de Nord al alianţei Voice of the Family.

“E imposibil de subestimat importanţa acestui sinod pentru reafirmarea rolului pre-emptiv al părinţilor în educaţia propriilor copii. Iar cercetările din Marea Britanie arată că copiii concepuţi în afara căsătoriei prezintă un risc de 4-5 ori mai mare de a fi avortaţi decât cei concepuţi în cadrul căsătoriei”, a declarat John Smeaton, director la Societatea pentru Protecţia Copiilor Nenăscuţi din Marea Britanie.

Maria Madise, coordonatoarea Voice of the Family, a subliniat şi ea: „Gândirea contraceptivă, care separă dragostea de viaţă, este principalul catalizator al culturii morţii”. Ea a mai adăugat: „Studiile demonstrează că folosirea contraceptivelor nu reduce rata avorturilor, ci dimpotrivă. Cheia de boltă pentru reconstruirea unei culturi a vieţii stă în revigorarea deschiderii către viaţă prin acceptarea darului copiilor”.

Obianuju Ekeocha, reprezentanta Culture of Life Africa, purtătoarea de cuvânt a alianţei Voice of the Family din partea Africii, a arătat: „Familia se găseşte în centrul vieţii în Africa. Africanii speră ca roadele acestui sinod extraordinar să întărească, să sprijine şi să încurajeze viaţa de familie din întreaga lume. Acesta va avea consecinţe profunde în anii care urmează”.

(Sursa: Voice of the Family Info – adus in românește de  Drum European.ro)

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări