back to top

Liechtenstein: Parlamentul respinge planul de legalizare a „avortului în străinătate”

prince_smaller Micul Principat Liechtenstein, un microstat cuprins între Austria și Elveția, este unul dintre ultimele state europene care menține o interdicție aproape totală asupra avortului. Acest lucru se datorează, nu în ultimul rând, poziției curajoase a Prințului Hans Adam al II-lea și a fiului său, Prinţul Aloys al II-lea, care s-au opus în mod constant oricăror eforturi de liberalizare.
Cea mai recentă tentativă de liberalizare a constituit-o inițiativa legislativă de a scuti de urmărire penală femeile care au avortat în străinătate. Având în vedere dimensiunea redusă a țării, care nu depăşeşte 15 km lungime și 10 km lăţime, legea de interzicere a avortului ar fi rămas teoretic nealterată, dar practic ineficientă.
Parlamentul a respins însă această propunere, menţinând poziţia Principatului, de campion al drepturilor omului în Europa.
Pe lângă prevenirea adoptării legii de liberalizare a avortului, familia princiară este cunoscută şi pentru utilizarea fondurilor sale private în scopul unei sprijiniri generoase a femeilor gravide aflate în dificultate, nu numai în Liechtenstein, dar şi în regiunile adiacente din Elveția și Austria. (Turtle Bay and Beyond, adus în românește de Ştiri pentru viaţă)
Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări