back to top

Lista medicilor pro-viață timișoreni decorați de PF Daniel, Patriarhul BOR

Scriam în urmă cu câteva zile că, la vizita sa în Timișoara ocazionată de înscăunarea noului mitropolit al Banatului, pe 28 decembrie 2014, Patriarhul Bisericii Ortodoxe a făcut un gest surprinzător și neașteptat – chiar și pentru noi – acordând Diploma și Medalia Sfinților Martiri Brâncoveni unui număr de 18 medici timișoreni, majoritatea ginecologi, care se disting în activitatea lor pentru viață. Iată numele acestora:

Cristina Valea (medic de familie, conducătoarea Fundației Pro Vita Medica; este una din cele mai eficiente luptătoare pentru viață din România – a convins peste 700 de femei să renunţe la avort), conf. dr. Dan Păscuţ (şeful Clinicii de Obstetrică Ginecologie II, Universitatea de Medicină şi Farmacie; unul din primii medici români care a renunțat la avort, în 1993), Ionel Cioată (interviu video aici), Olimpia Oprea (pe care am sprijinit-o într-un proces de malpraxis și care a decis să renunțe la practicarea avortului chiar în urma acestuia), Mariana Luca, Carmen Dănciulescu, Oana Cristina Damaschin, Gheorghe Budău, conf. dr. Ioan Sas, Gabriela Cristea, Marius Forga, Florica Al Jobory, Anca Hudiţeanu, Alexandru Moscu, Zoran Popa, Florina Todoruţ, Olivera Iordache şi Ionel Spătaru.

Dumnezeu să-i răsplătească pe acești oameni și să-i întărească în mărturisirea lor!

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări