[box]Pe fondul discuției reînnoite privind educația sexuală obligatorie în România, iată că ne parvin noi știri îngrijorătoare din Regatul Unit privind excesele inimaginabile la care se poate ajunge odată implementate astfel de programe obligatorii. Britanicii sunt deja copleșiți de noianul incidentelor de acest tip, care mențin părinții permanent în defensivă pentru a-și putea salva copiii de recomandări abuzive ale unor comportamente sexuale care sunt imorale și – unele dintre ele – inclusiv ilegale! Sperăm ca politicienii români să primească aceste știri ca pe un avertisment și un îndemn la maximă precauție, mai ales dacă sunt, la rândul lor, părinți.[/box]
Un nou program de educație sexuală susține că sexul consensual între copii de 13 ani trebuie să fie considerat normal și descrie masturbarea și încercările de a atinge organele genitale ale altor copii drept „o dezvoltare sexuală sigură și sănătoasă” pentru copiii cu vârsta de doar 5 ani.
„Instrumentul” pus la dispoziția cadrelor didactice britanice a fost elaborat de Brook Advisory Service, o organizație din Regatul Unit care promovează contracepția și avortul la adolescenți, finanțată de Departamentul pentru Educație. Acesta utilizează un sistem de tip „semafor”, cu lumină roșie, galbenă și verde, pentru a distinge între ceea ce constituie comportamente sexuale sănătoase și dăunătoare, în opinia acestei organizații.
Pentru copiii de 13-17 ani, comportamentele pentru care se dă „undă verde” includ:
„obscenități și glume care concordă cu norma culturală actuală”,
„relații sexuale sau nonsexuale”,
„activitate sexuală, inclusiv îmbrățișări, săruturi, ținutul de mână” și
„consimțământul față de sexul oral și/sau cu penetrare cu alte persoane de același sex sau de sex opus care au vârste și abilități de dezvoltare similare”.
Ultima opțiune sigură enumerată pentru această grupă de vârstă este „alegerea de a nu fi activ(ă) sexual”.
La categoria de vârstă de nou-născut până la 5 ani, instrumentul de tip semafor dă „undă verde” pentru:
„jocul cu organele genitale proprii”,
„încercarea de a atinge […] organele genitale ale altor copii” și
„încercarea de a atinge […] sânii, fesele sau organele genitale ale adulților”.
Societatea Consilierilor în materie de Sănătate Sexuală (SSHA) din Regatul Unit susține programul ca
„un instrument ajutător în luarea deciziilor, [care] poate ajuta profesioniștii în munca lor de sprijinire a tinerilor, astfel încât aceștia să fie sănătoși și în siguranță”.
Dar o organizație a părinților este scandalizată de faptul că unele dintre activitățile sexuale descrise drept „normale” de către program sunt ilegale și contrazic învățătura oferită copiilor de către părinți.
Sarah Carter din partea Family Education Trust a declarat parlamentarilor membri ai comitetului select pentru educație al Camerei Comunelor, care studiază programul, că mulți părinți consideră recomandările programului nu doar neconforme cu vârsta copiilor, ci și necorespunzătoare din punct de vedere moral. Aceasta a subliniat că vârsta consimțământului sexual în Regatul Unit este de 16 ani, nu de 13. Carter a declarat parlamentarilor:
„Dacă un profesor are o poziție morală confirm căreia tinerii ar trebui să fie activi sexual de la vârsta de 13 ani, atunci aceasta va fi ceea ce el va comunica în fața clasei, când de fapt, părinții pot să nu împărtășească această concepție. Poate că ei doresc ca tânărul sau tânăra lor să mai aștepte începerea activității sexuale.”
„Așadar, deseori ceea ce se predă în cadrul materiei de educație sexuală și relații nu este întotdeauna legal.”
Dr. David Paton, profesor de economie industrială la Universitatea din Nottingham și expert de marcă în domeniul ratelor sarcinilor adolescentine, a avertizat în mod constant că educația sexuală explicită și disponibilitatea facilă a contraceptivelor, inclusiv „pilula de după”, nu a generat o scădere a sarcinilor sau avorturilor la adolescente, ci a cauzat o creștere uluitoare a bolilor cu transmisie sexuală, din cauza intensificării activității sexuale în rândul copiilor.
Paton a declarat în fața comitetului select pentru educație că are o „mare problemă” cu recomandările „instrumentului” care sugerează că relațiile între copiii de 13-17 ani reprezintă o „dezvoltare sigură și sănătoasă”:
„Recomandarea este nu doar înșelătoare, ci potențial periculoasă. Există o sumă de dovezi conform cărora activitatea sexuală precoce este asociată cu tot felul de rezultate adverse – inclusiv sarcini precoce și boli cu transmisie sexuală, dar și probleme de sănătate mintală și rezultate adverse pe plan academic.”
Graham Stuart, parlamentar laburist și președintele comitetului pentru educație, a fost de acord cu dl. Paton. A spune copiilor de 13 ani că a face sex face parte din procesul lor de creștere și
„a nu transmite mesajul că este greșit, că este dăunător, este periculos, înseamnă de fapt aproape o complicitate cu un lucru despre care știm că este dăunător pentru tineri.”
Articol adus în românește după LifeSiteNews.