back to top

Marea Britanie: Pastor arestat pe stradă pentru predică despre păcatul homosexualității

Un pastor neoprotestant a fost arestat, luni 1 iulie, pe o stradă din cartierul londonez Wimbledon, în timp ce predica despre păcatul homosexualității. Tony Miano vorbea despre imoralitatea sexuală și nevoia de a ne abține de la această practică.

Pastorul a fost arestat, dus la secția locală de poliție, amprentat și fotografiat și s-a prelevat mostră de ADN.

VIDEO – poliția sosește la 25m 37s iar reținerea se produce la 38m 11s.

Apărarea d-lui Miano a fost preluată de Christian Legal Center, o organizație de juriști creștini din Marea Britanie.

Miano a declarat pentru presă, prin intermediul CLC: „Este surprinzător pentru mine să constat că această țară, care a dat lumii Magna Carta, că un cetățean altfel obedient față de lege își poate pierde libertatea din cauză că o persoană a fost ofensată de ceea ce spune.”

Pastorul, care este și cetățean american și a fost ofițer activ în poliția din Los Angeles, are intenția de a adresa scrisori tuturor membrilor Parlamentului britanic pentru a-și exprima preocuparea în legătură cu restrângerea dreptului la liberă exprimare în Marea Britanie și teama că redefinirea căsătoriei prin includerea cuplurilor homosexuale, care este discutată acum de Camera Lorzilor, va duce la extinderea acestei stări de fapt.

Știrea completă aici.

Transcrierea interogatoriului aici.

UPDATE. Citeva paragrafe mai relevante din interogatoriu.

Politistul l-a informat pe Tony Miano ca a fost arestat pentru ca a tulburat linistea publica agravind-o cu un discurs “homofobic”. (“you were arrested for a Section 5 Public Order Act with a homophobic aggravating factor” – detalii despre aceasta lege si ravagiile pe care le face la adresa libertatii cuvantului si de exprimare in Marea Britanie le aflati aici).

Tony a spus ca a predicat Evanghelia (“I was preaching the Gospel”). La momentul arestului predicase din 1 Tesaloniceni capitolul 4, din pasajul in care “Apostolul Pavel ii incurajeaza pe cei din Tesalonic sa se abtina de la toate formele de imoralitate sexuala. Si sa traiasca o viata sfanta, consistenta cu o viata devotata lui Dumnezeu si sfinteniei lui Dumnezeu”. (“The apostle Paul encourages the Tessalonians to abstain from all forms of sexual immorality. And to live a holy life, that is consistent with a life devoted to God and the holiness of God”.) Tony a predicat impotriva imoralitatii sexuale heterosexuale si homosexuale si a adulterului. In acest timp, un barbat mai in varsta l-a injurat cit se poate de vulgar. La fel si o femeie. Femeia a chemat politia si, in timp ce Tony inca isi tinea discursul, a fost arestat.

Anchetatorul a intrebat daca a este adevarat ca afirmat ca “homosexualitatea este pacat”. Tony a confirmat. Anchetatorul i-a spus apoi ca femeia care l-a reclamat s-a plans la politie ca a fost “ofensata” de afirmatiile lui, interpretindu-le ca afirmatii homofobe facute in spatiul public. (“she said she was extremely offended by this” … “saying homophobic statements in the public place” … “she felt an offense had been committed and she called the police”).

Intrebat de anchetator care au fost intentiile discursului sau, Tony a raspuns ca a fost sa-si impartasasca credinta si dragostea pentru cei din jurul lui cu Evanghelia. (“So my intent was to love people with the Gospel”) Intrebat daca crede ca homosexualitatea e pacat, Tony a raspuns pe scurt si la subiect, “Da”. (“I do”) A adaugat ca toata imoralitatea sexuala e pacat. (“I wasn’t speaking exclusively about homosexuality. I was speaking about fornication of any kind. Heterosexual fornication, heterosexual adultery, looking at a person with lust, whether or not you’re married, any form of sexual immorality is a sin before God”. – “Vorbisem nu exclusiv despre homosexualitate. Vorbeam despre adulter, despre orice fel de desfranare. Infidelitatea heterosexuala, adulterul heterosexual, pofta ochilor, fie casatorit ori necasatori. Orice forma de imoralitate sexuala este pacat inaintea lui Dumnezeu”.)

Intrebat daca crede ca discursul lui ar putea sa ofenseze pe unii, Tony a raspuns afirmativ. (“I think it could upset people because people love their sin”. – “Cred ca ar putea sa-i ofenseze pentru ca oamenii isi iubesc pacatul”.)

Intrebat daca crede ca ceea ce a facut si spus este “acceptabil in spatiul public,” Tony a raspuns “absolut”. (“Absolutely”) Acelasi raspuns l-a dat si intrebarii daca s-ar duce inapoi sa predice aceleasi lucruri in acelasi loc a doua zi daca ar avea oportunitatea.

[N. red.: 13.Pentru aceea, luaţi toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotrivă în ziua cea rea, şi, toate biruindu-le, să rămâneţi în picioare. 14.Staţi deci tari, având mijlocul vostru încins cu adevărul şi îmbrăcându-vă cu platoşa dreptăţii  15.Şi încălţaţi picioarele voastre, gata fiind pentru Evanghelia păcii. 16. În toate luaţi pavăza credinţei, cu care veţi putea să stingeţi toate săgeţile cele arzătoare ale vicleanului  17. Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu.  18. Faceţi în toată vremea, în Duhul, tot felul de rugăciuni şi de cereri, şi întru aceasta priveghind cu toată stăruinţa şi rugăciunea pentru toţi sfinţii. (Efeseni 6)]

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări