back to top

Marea Britanie: Avort medicamentos la domiciliu?

Curtea Supremă a Marii Britanii ia în discuție modificarea legii avortului din această țară, pentru a permite femeilor să ia ”medicamentul” avortiv misoprostol acasă, în loc să le fie administrat la clinica de avort, sub supravegherea medicului. Metoda, descrisă drept „avortul în dormitor”, constă în administrarea unei pastile care induce expulzarea copilului. Pastila poate fi folosită în primele 8-9 săptămâni de sarcină.

Cel mai mare furnizor de servicii de avort din Marea Britanie, intitulat (în bătaie de joc) „Serviciul pentru Consiliere de Sarcină”, a cerut Curții să constate că anumite prevederi din legea ce datează din 1967 sunt caduce, depășite fiind de… progresul tehnologic.

Societatea pentru Protecția Copiilor Nenăscuți din Marea Britanie (SPUC) a intervenit în proces, arătând că autoinducerea avortului nu numai că omoară copilul, dar poate duce la hemoragii periculoase pentru mamă și la traumă psihologică. Audierile vor continua pe 4 februarie.

SPUC mai apreciază, într-un comentariu, că lobby-ul global pro-avort cere astfel de măsuri în contextul în care numărul medicilor care practică avortul este în scădere.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări