back to top

Marşul pentru Viaţă din Washington D.C., peste 400.000 de participanţi

În fiecare an, în jurul datei de 23 ianuarie, în SUA au loc manifestaţii de mare amploare în apărarea vieţii, cu ocazia comemorării zilei de 23 ianuarie 1973, când Curtea Supremă a impus avortul fără limite în această ţară prin decizia în celebrul caz Roe vs Wade.

Cele aproape 4 decenii de „libertate” care au trecut de atunci i-au constat pe americani 40 de milioane de vieţi curmate prin avort. Dar un vânt de schimbare este foarte evident. În ultimii ani procentul tinerilor până la 30 de ani în manifestaţiile din ianuarie a devenit covârşitor. Portalul LSN anunţă că participarea de anul acesta cel puţin a atins, dacă nu a întrecut recordul din 2010, de 400.000 participanţi (după ce la prima ediţie, în 1974, au fost doar 20.000). Un sondaj anunţă că majoritatea americanilor se declară „prolife” şi vor limitarea avortului. În fine, un articol din New York Times comentează acest fenomen şi relatează despre numeroasele proiecte legislative provita iniţiate la nivel de stat în SUA, pentru reducerea avortului.

Imagini de la manifestaţia din Washington D.C.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări