back to top

Mexic: Statul Guerrero anulează legalizarea avortului în urma unei revolte populare

FistMexicanFlag Într-o decizie „fără precedent”, cum o numește mass-media, Congresul statului mexican Guerrero a anulat dezbaterea unei legi care ar fi urmat să permită avortul la cerere până la 12 săptămâni de sarcină.

Proiectul de lege, propus de guvernatorul Angel Aguirre, politician de Stânga, a provocat scandal în societatea mexicană, relatează LifeSiteNews.com, și a impulsionat mii de oameni să iasă pe străzi în mai multe orașe.

Cardinalul Norberto Rivera, arhiepiscopul primat al Mexicului, a cerut ca populația să se roage pentru Aguirre. Acțiunea acestuia „generează încă mai multă violență prin asasinarea unor copii inocenți”, a declarat clericul, „într-un stat deja împovărat de sărăcie și jefuit de cei responsabili pentru binele comun”.

Propunerea legislativă ar fi permis avortul la cerere în primul trimestru de sarcină, precum și pe toată perioada sarcinii în cazul în care „produsul de concepție” ar fi malformat, precum și în caz de viol sau amenințare la sănătatea sau viața mamei.

Legea ar fi urmat să oblige medicii care refuză să practice avortul să recomande pacientelor un coleg dispus să o facă.

Pagina web a parlamentului local prezintă numeroase scrisori ale unor cetățeni care solicitp protecția vieții de la concepție, precum și o petiție semnată de 20.000 de oameni, care solicită guvernatorului retragerea propunerii legislative.

Conform doamnei Maria de la Luz Reyes, președintele Asociației Avocaților din Guerrero, „Un stat care promovează legalizarea avortului, care înseamnă uciderea unui copil nenăscut, își recunoaște în mod evident eșecul.” „Femeile din Guerrero au nevoie de politici publice care să garanteze securitatea, educația, sănătatea și accesul la muncă”, a spus ea într-un interviu acordat publicației Animal Politico.

Maria Sandoval, președinta Mișcării pentru Apărarea Vieții din Guerrero, a salutat decizia de retragere a proiectului. „Femeile din Guerrero au luptat o bătălie pentru a cere legi în acord cu tradiția și cultura noastră”.

Un parlamentar al partidului de Stânga Partidul Revoluției Democratice a declarat pentru siete24.com că decizia de a anula dezbaterea și votarea proiectului legii a fost luată din cauza „costului politic mare pe care candidații partidului ar trebui să-l plătească la următoarele alegeri”.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări