back to top

Militantul ateist Richard Dawkins apără pedofilia

Dawkins-Richard_resize „Pedofilia nu face rău pe termen lung,” a afirmat Richard Dawkins. Cum, n-ați auzit de el? Este un om care și-a dedicat o parte din viață și activitatea publică luptei împotriva lui Dumnezeu – adică a cuiva în care, ca toți ateii, nu crede.

Dawkins nu este un simplu ateu: este poate cel mai cunoscut și cel mai agresiv. Ca să ne exprimăm așa, este „idolul ateilor” din toată lumea. Orice spune are o influență enormă și găsește mereu ecouri.

De curând, Dawkins a provocat scandal după ce a sugerat că de fapt recentele cazuri de abuz sexual asupra unor copii, care au ocupat un spațiu important în presa britanică, au fost supralicitate.

Într-un interviu acordat The Times pe 7 septembrie, Dawkins, în vârstă de 72 de ani, a spus că nu poate condamna ceea ce el numește „pedofilia blândă/ușoară” („mild pedophilia”, în original) pe care el însuși a experimentat-o în școala britanică pe când era un copil, în anii 1950.

Povestind despre primele sale zile la o școală din Salisbury (oraș în comitatul Wiltshire), și-a reamintit cum unul dintre învățătorii săi de atunci „m-a pus pe genunchii lui și mi-a băgat mâna în pantalonași”. Dawkins afirmă că și alți colegi din școala lui au fost molestați de același profesor, dar a încheiat cu mențiunea „Nu cred că el ne-a făcut vreun rău, pe termen lung.”

„Sunt foarte conștient că nu poți condamna oamenii dintr-o altă eră pe baza standardelor noastre. Așa cum nu privim înapoi în secolul XVIII și XIX ca să condamnăm oamenii pentru rasism în felul în care am condamna o persoană modernă pentru rasism, tot așa eu privesc înapoi cu câteva decenii în copilăria mea și văd lucruri precum bătaia cu bățul sau pedofilia blândă, și nu găsesc resursele să le condamn la standardele la care eu sau oricine altul ar face-o astăzi”.

Dawkins a mai spus că cele mai notorii cazuri de pedofilie implică violul și chiar crima și acestea nu ar trebui să fie puse la egalitate cu ceea ce el numește „doar o ușoară atingere”.

The Times a publicat interviul pentru a marca lansarea autobiografiei lui Dawkins, „An Appetite for Wonder”.

Peter Watt, director la Societatea Națională pentru Prevenirea Cruzimii contra Copiilor, a caracterizat pentru HuffingtonPost remarcile lui Dawkins drept „o desconsiderare teribilă” a celor care au fost abuzați și au suferit efectele pedofiliei.

„Dl. Dawkins pare să considere că, din moment ce o infracțiune a fost săvârșită în urmă cu mult timp, ar trebui să o judecăm într-un mod diferit”, a declarat Watt. „Însă noi știm că victimele abuzurilor sexuale suferă aceleași efecte, fie că a fost ieri sau acum 50 de ani.”

Peter Saunders, fondator al Asociației Naționale pentru Cei Abuzați în Copilărie și el însuși un supraviețuitor al abuzului sexual, a menționat pentru The Times că afirmațiile lui Dawkins sunt îngrijorătoare, adăugând: „Abuzul în toate formele sale a fost întotdeauna un lucru greșit. Răul este rău și trebuie să îl împiedicăm, oricând și oriunde acesta apare.”

Pe rețeaua Twitter afirmațiile sale au stârnit scandal și degust. Iată câteva reacții:

Uhh. Richard Dawkins is defending „mild” pedophilia. salon.com/2013/09/10/ric…
Byron Tau (@ByronTau) September 10, 2013

.@RichardDawkins I am absolutely disgusted that you would even call it „mild pedophilia”. There is nothing mild about pedophilia in any form—
Matthew H. (@Matthops82) September 10, 2013

Do we really need to qualify adult sexual abuse against a child??? Richard Dawkins might actually be devolving.—
ADPE (@ADPEfferson) September 10, 2013

Weird. Richard Dawkins says religion is child abuse. Actual child abuse, not that bad. He got touched as a kid and he’s doing fine.—
Arthur (@pelirrojo79) September 10, 2013

Hey @RichardDawkins, if pedophiliac abuse didn’t have a „lasting effect,” you wouldn’t have such a skewed view of appropriateness & respect.—
Ann Marie (@annmariebrok) September 10, 2013

So what I want to know is this, @RichardDawkins: What the hell qualifies as „mild” pedophilia? That „funny uncle” who gropes a child?—
Lemonade Promenade (@ProfBanks) September 10, 2013

Richard Dawkins is quite fucked up—
Rachel Quigley (@_RachelQuigley_) September 10, 2013

I always knew Richard Dawkins to be an intellectual fraud and ethically lost person, but that article is unbelievable. Shocked.—
Dial T for Tony (@tonybalogna) September 10, 2013

„Mild Pedophilla doesnt cause lasting harm” @RichardDawkins you sick twisted monster…—
marty bingham (@TexasLiberty14) September 10, 2013

Tonight on ‘To Catch A Predator’…this Oxford don is messaging what he thinks is a 14-year old girl with the screen name Hot4GodlessDaddy”—
Rick Wilson (@TheRickWilson) September 10, 2013

This just in: Man who spent entire adult life in Freudian quest for vengeance on „God”-cum-Father-Betrayer says mild pedophilia does no harm—
The_One_Who_Brings (@AceofSpadesHQ) September 10, 2013

Fuck You @RichardDawkins , Fuck You Very Much.—
john m shea (@sheabot9000) September 10, 2013

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări