back to top

Națiunile Unite cer Irlandei referendum cu privire la avort

Intr-un raport cu privire la mai multe aspecte problematice, Comisia pentru drepturi economice, sociale și culturale a ONU a cerut, printre altele, guvernului irlandez „sa ia toate masurile necesare” – inclusiv un referendum – pentru a revizui legislația avortului.

Raportul exprima preocuparea ONU in ceea ce privește incriminarea avortului in Irlanda. Avortul este considerat in Irlanda, din punct de vedere legal, o crima, chiar și in cazurile in care avortul este ales ca urmare a unui viol sau incest și in cazul in care sarcina pune in pericol viața femeii insarcinate.

Niall Behan, directorul Asociației irlandeze de planificare familiala, a spus ca „puterea și claritatea raportului Comitetului ONU nu lasa nici o umbra de indoiala asupra faptului ca este nevoie de un raspuns concret pentru a promova accesul la avort in Irlanda”.

Sursa: The Independent, 23 iunie 2015

Provita Media
Provita Mediahttp://www.provita.ro
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

Cele mai citite postări