back to top

Nelson Mandela și avortul

de Jill Stanek, 9 decembrie 2013

Nelson Mandela (centru) dând salutul marxist, împreună cu liderul comunist Joe Slovo și soția sa Winnie Mandela
Nelson Mandela (centru) dând salutul marxist, împreună cu liderul comunist Joe Slovo și soția sa Winnie Mandela

În urma decesului la vârsta de 95 de ani, liderul sud-african Nelson Mandela a fost recunoscut și lăudat pentru faptele sale chiar și de Papă și de Cardinalul Dolan.

Eu însă nu pot să-l laud.

Nelson Mandela are pe mâinile sale sângele copiilor nenăscuți… a nenumărați dintre ei. Conform articolului publicat pe 6 decembrie de The Examiner:

În mandatul prezindențial 1994-1999, Nelson Mandela nu doar că a semnat „Legea alegerii de întrerupere a sarcinii” din 1996, ci a fost un susținător înfocat al legii, despre care Institutul Guttmacher, recunoscut oficial drept pro-avort, spunea că este „una dintre cele mai liberale legi din lume privind avortul”.

Conform acesteia, este permis „avortul la cerere până în a 20-a săptămână de sarcină; după această perioadă și până la naștere fiind permis numai în cazul a ‘serioase motive medicale’”. Conform amendamentului din 2004, este permis, de asemenea, infirmierelor și moașelor să facă avorturi în limita a 12 săptămâni de sarcină.

Conform SperoNews (31 ianuarie 2012): Din momentul în care avortul a fost legalizat, în Africa de Sud au avut loc peste 1 milion de avorturi raportate la guvern, cele mai multe vizând copiii negri africani.

Eu nu pot trece acest lucru cu vederea și nu-l pot privi pe Mandela altfel decât ca pe un lider care a participat la genocidul propriului popor.

Alte persoane adaugă dosarului lui Mandela și alte învinuiri, însă, deși ar fi fost din alte puncte de vedere un erou, nu pot să am o părere pozitivă despre el, alta decât „Mă rog să fi regretat.”

Greșesc?

Sursă: LifeSiteNews.com. În românește de Ştiri pentru viaţă

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări