back to top

Octombrie, luna conștientizării sindromului Down

Luna octombrie a acestui an a fost marcată drept luna de informare cu privire la sindromul Down, o lună în care se sărbătorește viața persoanelor cu sindrom Down în întreaga lume, subliniindu-se contribuțiile valoroase pe care acești oameni le aduc familiilor lor și comunităților. La începutul acestui an, întreaga lume a aflat faptul că  Islanda e țara care a „eradicat practic” sindromul Down, deoarece aproape 100% din copiii nenăscuți islandezi, diagnosticați  cu acest sindrom, sunt avortați. Într-o mărturie emoționantă depusă în cadrul unei subcomisii a Camerei Statelor Unite, Frank Stephens, actor, le-a spus participantilor: „Sunt un om cu sindrom Down și eu merit să trăiesc!”. „Serios, nu simt că ar trebui să-mi justific existența”, a mai afirmat Stephens.

Avocatul Quincy Jones de la Fundația Global Down Syndrome a descris elocvent contribuțiile semnificative pe care oamenii cu sindrom Down le-au adus lumii și a deplâns practica periculoasă de a avorta copiii cu sindromul Down, echivalând-o cu „soluția finală” a nazismului. (Sursa: PNCI, noiembrie 2017)

Provita Media
Provita Mediahttp://www.provita.ro
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

Cele mai citite postări