back to top

Olanda sau Absurdistan? Prietenia va fi înregistrată la notar

ȘOC! Pe 6 mai, în Olanda a avut loc prima înregistrare la notariat a unei „relații de prietenie”. Un articol în limba olandeză, semnalat de un prieten, precizează că ideea a pornit de la un cuplu de tineri din Amsterdam care au dorit, în baza libertății contractuale prevăzute de legea civilă, ca prietenia lor să ia caracter „oficial”. Trecând peste absurdul noțiunii de „prietenie certificată de o autoritate”, ni se spune că, exact la fel ca în cazul celor căsătoriți sau înregistrați într-un „parteneriat civil”, „prietenia” își propune să reglementeze regimul de taxe și comunitatea de bunuri a celor în cauză.

Într-un interviu la postul național de radio olandez (tradus pentru noi de același coleg olandez) unul dintre cei doi „prieteni” explică gestul lor folosind exact aceeași linie de raționament care a dus la legiferarea „căsătoriei” între homosexuali, anume, că „există relații care merită recunoaștere și protecție legală”. De asemenea, el a declarat că este greșit că familia este văzută ca temelia societății, întrucât există atâtea alte forme prin care oamenii își pot arăta dragostea.

Este simptomatic faptul că acest lucru se întâmplă în Olanda, prima țară din lume care a legiferat așa-zisa „căsătorie pentru toți”, fără deosebire de sex. N-avem decât să privim într-acolo pentru a înțelege ce ne așteaptă și pe noi dacă vom ceda acestei nebunii colective.

Mai exact, ni se demonstrează încă o dată modul în care ieșirea din matricea heterosexuală și monogamă privează căsătoria de principalul său statut, acela de uniune pe viață destinată asigurării unui cămin stabil generației viitoare, și o transformă într-un simplu contract utilizat pentru avantaje fiscale și locative.

Dacă va fi confirmată (și nu vedem, în aceste condiții, ce motive împotrivă s-ar mai putea invoca!), „prietenia înregistrată la notar” va însemna că, de fapt, căsătoria va înceta să mai existe, câtă vreme oamenii necăsătoriți se vor putea bucura de aceleași efecte ale legii ca și cei căsătoriți.

Dogma „oportunităților egale” este noua marotă a progresiștilor de pretutindeni, mai ales în ce privește problemele legate de „orientarea sexuală”. Este un ideal care, însă, poate fi atins doar atunci când instituția familiei nu va mai exista și când controlul parental asupra copiilor va fi cedat complet Statului.

Credem că ceea ce se întâmplă nu doar în Olanda, ci în tot Occidentul secularizat este o excelentă ilustrare practică a aforismului scriitorului britanic G.K. Chesterton: „Once abolish God, the Government becomes the God”. (Odată ce l-ai abolit pe Dumnezeu, Statul devine dumnezeu).

PS – Pentru juriști, propunem o analiză a American Law Institute, care dovedește o dată în plus că toate aceste evoluții din ultimii ani au fost atent plănuite. The Principles of the Law of Family Dissolution: http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2181539.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări