back to top

Pericolele adoptării „parteneriatului civil”

[box type=”shadow”]Deși tentativa din acest an a agenților lobby-ului LGBT din România de a trece prin Parlament o inițiativă care ar fi legalizat, practic, „căsătoria” unisex sub forma unor „uniuni civile” sau „parteneriate civile” a eșuat, revenim, spre aducerea-aminte a cititorilor, cu principalele idei din materialele remise spre dezbatere comisiilor de specialitate ale Senatului și Camerei Deputaților de către organizațiile de apărare a familiei.

Nu ne facem iluzii: este clar că astfel de încercări vor reveni, tot mai insistente și mai bine organizate. Un motiv în plus să fim conștienți și optim pregătiți întru apărarea celei mai dragi dintre valorile noastre.

De remarcat rolul important jucat în respingerea inițiativei legislative de recenta intrare în vigoare a noului Cod Civil, integral refăcut. Definiția familiei din acest act normativ vital (al doilea ca importanță în sistemul de drept, după Constituție, în ce privește reglementarea relațiilor sociale) este fără echivoc și a determinat blocarea încercării de redefinire radicală a familiei.

Sinteza a fost publicată la www.Parteneriat-Civil.ro:[/box]

Pericolele adoptarii „parteneriatului civil”

1. Parteneriatul civil ar “arunca in aer” legislatia civila a relatiilor sociale, care stabileste ca familia se intemeiaza numai pe casatoria intre un barbat si o femeie.

Prin adoptarea Noului Cod Civil, Parlamentul si-a exprimat deja optiunea de politica legislativa in ce priveste relatiile de familie, reglementand ca unica forma de convietuire recunoscuta, casatoria intre persoane de sexe diferite – in conformitate cu traditia sociala, culturala si religioasa a poporului roman. Formularea, fara echivoc, se regaseste in art. 259 si 271 C.C. De asemenea, familia se intemeiaza exclusiv pe casatorie, conform art. 258 C.C. si art. 48 din Constitutie.

Acceptarea concubinajului hetero- si homosexual ca forma legitima de convietuire ar acorda acestor relatii statut de „familie” si ar duce la rescrierea intregului drept al familiei, desfiintând o norma sociala bi-milenara. Acest lucru ar avea efecte sociale similare ca gravitate unei lovituri de stat sau unei abandonari a suveranitatii nationale, fapte care sunt considerate inalta tradare.

2. Parteneriatele civile deschid calea catre “casatoria” intre homosexuali, adoptia de copii si reproducerea asistata, pentru aceste cupluri.

Legalizarea uniunilor civile nu este altceva decat primul pas spre casatoria intre persoane de acelasi sex; o tactica pentru a face acceptabila, incetul cu incetul, aceasta idee. În toate tarile unde s-a legalizat parteneriatul civil, s-a legalizat si casatoria intre persoane de acelasi sex, sau se fac presiuni uriase in acest sens.

In 1998, Elisabeth Guigou, initiatoarea proiectului de lege privind parteneriatele civile in Franta, a jurat ca acest pas nu va duce la legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex. Si iat-o in 2012: cu ocazia legalizarii casatoriei intre persoanele de acelasi sex si a adoptiei de copii pentru cuplurile gay, ea a recunoscut ca in 1998 a mintit pentru ca altfel… parteneriatele nu ar fi fost adoptate!

Initiatorii din România sunt, cel putin, sinceri: “Eu am deja în vedere un proiect de lege care sa reglementeze parteneriatul civil între persoanele heterosexuale sau persoane de acelasi sex pe model francez. În Franta, mai întâi a fost adoptata legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an a fost adoptata legea privind drepturile cuplurilor de acelasi sex de a se casatori.(Remus Cernea, initiator al propunerii legislative privind parteneriatele, declaratie pentru Mediafax, 12 aprilie 2013).

US-JUSTICE-GAY-MARRIAGE

3. Parteneriatele civile vor duce la de-motivarea cuplurilor heterosexuale de a se casatori, ceea ce afecteaza drepturile si interesele copiilor

„Partenerii” vor avea toate drepturile materiale conferite de casatorie, însa niciuna din obligatiile aduse de încheierea casatoriei. Acest motiv, împreuna cu usurinta cu care parteneriatele civile se pot desface, vor duce la confuzarea si de-motivarea tinerilor în a se casatori si a-si ramâne credinciosi.

„Parteneriatul” distanteaza interesele cuplului de nevoile si interesele reale ale copiilor, care au prioritate, conform legislatiei internationale. Marirea numarului de copii nascuti si crescuti in afara casatoriei are consecinte nefaste asupra acestora:

93% dintre copiii nascuti in familii unde parintii sunt casatoriti la nastere inca traiesc cu ambii parinti, in familii intacte, cand ajung la 16 ani. In contrast, doar 11% dintre copiii nascuti in familii unde parintii traiesc in concubinaj la momentul nasterii vor mai locui cu ambii parinti la 16 ani:

42% din mamele cu copii minori care traiesc în concubinaj se afla sub standardul national de saracie din SUA:

Prin constrast, casatoria reduce probabilitatea ca minorii sa traiasca în saracie cu 82%:

4. Parteneriatele civile vor duce la legalizarea poligamiei, a casatoriei incestuoase si a pedofiliei

Daca acceptam excluderea din legislatia familiei a criteriului moralei si traditiei culturale iudeo-crestine, pentru a le inlocui cu simpla satisfacere a unei cereri, nu exista niciun motiv pentru care parteneriatul sa fie limitat doar la doua persoane. Anularea normei heterosexuale, care este o norma sociala validata istoric, va duce în scurt timp si la anularea monogamiei; aceasta va sta la baza legiferarii poligamiei si a uniunilor incestuoase realizate prin “consens”.

Se întâmpla deja:

“Noi, femeile, putem sa luam propriile decizii. Daca o femeie vrea sa se casatoreasca cu un barbat, foarte bine; daca vrea sa se casatoreasca cu o femeie, si asta e bine. Daca o femeie vrea sa se casatoreasca cu un barbat care mai are trei sotii… aceasta este decizia ei” (Jillian Keenan, scriitoare feminista americana care cere legalizarea poligamiei)

Si în ce priveste pedofilia, lucurile stau la fel. Odata pornit, acest proces de „liberalizare” a relatiilor de familie nu mai poate fi oprit:

“Aceeasi logica fara Dumnezeu care a dus la normalizarea ‘casatoriei’ homosexuale va aduce si de-stigmatizarea si dezincriminarea pedofiliei. Consensualitatea a înlocuit moralitatea în sistemul juridic de astazi, asa încât simplul consimtamânt al unui tânar dat pentru relatii sexuale va elimina, în cele din urma, bunul simt si dorinta de a proteja copiii.” (David Kupelian, ziarist si publicist, autorul cartii “The Marketing of Evil” din 2005, comentând despre faptul ca urmatoarea “miscare de eliberare” care va asalta America va fi normalizarea pedofiliei )

5. Parteneriatele civile vor duce la incalcarea libertatii de constiinta a notarilor si functionarilor publici

Propunerea legislativa nu protejeaza constiinta profesionistilor care vor fi chemati sa incheie parteneriatele civile – notarii. Astfel s-ar incalca un drept fundamental, constitutional, acela la libertatea constiintei.

Nici macar nu este necesar ca cineva sa fie crestin ca sa se opuna uniunilor sau casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Acest refuz rezulta dintr-o judecata morala a constiintei, fondata in general pe observarea realitatii naturale, care este independenta de religii.

Dupa adoptarea legii casatoriei intre homosexuali din acest an, primarii francezi sunt obligati sunt sanctiuni penale sa ii casatoreasca pe homosexuali:

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări