back to top

Peru: Organizațiile de lobby pro-avort cer coborârea vârstei consimțămantului sexual pentru a-și putea vinde serviciile

Ghidul „drepturilor sexuale” pentru copii, al International Planned Parenthood Federation
Ghidul „drepturilor sexuale” pentru copii, al International Planned Parenthood Federation

O campanie a filialei peruane a organizației „Planned Parenthood” (cel mai mare business de avort și contracepție din lume – a se vedea date la final) pentru scăderea vârstei consimțămantului sexual la paisprezece ani este condamnată de Biserica catolică și de organizațiile de apărare a familiei, conform LifeSiteNews.com.

Filiala „Planned Parenthood” din Peru, Institutul Peruan pentru Paternitatea Responsabilă (INPPARES), este angrenată într-o campanie febrilă pentru a răsturna legea actuală care protejează minorii în fața abuzurilor sexuale ale adulților. Legea, adoptată în 2006, interzice raporturile sexuale cu adolescenții sub vârsta de 18 ani.

Pe lângă susținerea pentru amendarea legii, INPPARES a organizat o campanie de strângere de semnături pentru a răsturna legea la Curtea Constitutională. Reprezentanții ONG-ului susțin că au adunat peste 14.000 de semnături, cu ajutorul voluntarilor adolescenți, semnături care au fost depuse în susținerea acțiunii juridice, la începutul lunii aprilie.

INPPARES critică legea actuală pentru că împiedică adolescenții și partenerii lor sexuali să aibă acces la contraceptive și alte produse puse la dispoziție chiar de către organizație.

Însă obsesia grupului de lobby de a răsturna legea este motivată de creșterea afacerii de distribuție de prezervative în Peru, spune Carlos Polo, de la conducerea biroului latino-american al Institutului pentru Cercetarea Populației (Population Research Institute).

„Planned Parenthood apară această otravă deoarece este un mod de a-și lărgi potențialele piețe pentru contraceptive,” a spus Polo pentru LifeSiteNews.com. Să incluzi minorii printre clienții înseamnă mulți dolari. Pentru ei nu contează dacă e bine pentru adolescenți să aștepte și să își amâne începerea vieții sexuale, asa cum este recomandat de știință și chiar de Națiunile Unite. Ce îi interesează pe ei este să caștige mai mulți bani.”

Inițiativa, a spus Polo, este „o scuză pentru a înlatura protecția adolescenților în fața violatorilor, proxeneților și pedofililor și ar putea transforma Peru într-o destinație pentru turism sexual, deoarece cu această lege adolescenții s-ar putea prostitua fără probleme.”

Încercarea grupului pro-avort este condamnată și de episcopii catolici din această țară. Înalții prelați acuză un potențial avantaj pentru traficanții de minori, ca și un îndemn la avort și alte vicii.

Măsura propusă va încuraja începutul precoce al vieții sexuale la minori, avertizează episcopii, ca și „o crestere a paternității iresponsabile, a avorturilor, accentuarea libertinajului și a promiscuității, apariția de noi situații de nedreptate, exploatare si abuz față de minori precum și pierderea valorilor necesare în formarea femeilor și bărbaților.”

Conferința Episcopală, prin vocea președintelui său, arhiepiscopul Salvador Piñero Garcia-Calderon, mai spune și că „aprobarea acestui proiect de lege va însemna un pas înapoi în protecția pe care guvernul le-o datorează minorilor care, în plus, sunt sub autoritatea părinților lor, lucru pe care această lege pare să îl uite și să îl relativizeze.”

Pastor evanghelic Humberto Lay, șeful Comisiei de Etică a Congresului (parlamentul peruan), a notat că „o fată de 14 sau 15 ani este foarte ușor de păcălit de un adult inteligent.”

„În ciuda schimbărilor culturale și a faptului că ‘deșteptarea’ sexuală este mai timpurie decât înainte, nu ar trebui să slabim sau să relaxam legile, permițând oamenilor cu rele intenții sau perverșilor să profite și să dea frâu liber instinctelor lor josnice”, a adăugat el.

_

* „Planned Parenthood” a fost fondat de Margaret Sanger (vezi articole în română), figură sinistră, promotoare a controlului polpulației, rasistă și eugenistă notorie. Sanger îi ura pe negri și pe săraci, considerându-i „gunoaie ale societății”.

Filosofia lui Sanger se poate concentra în acest citat: „The most merciful thing that the large family does to one of its infant members is to kill it.” („Cel mai milos lucru pe care o familie mare îl poate face unula din copiii săi este să îl omoare” – extras din cartea sa, Woman and the New Race – Femeia și noua rasă, 1922)

În ciuda repetatelor cosmetizări impuse de corectitudinea politică și de aversiunea față de eugenia „clasică”, urmare a nazismului, PP rămâne ce a fost destinat să fie: un organism de control al populației prin metode artificiale, cel mai mare furnizor de servicii de avort din America de Nord și poate din lume.

Filiala românească a PP este Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS).

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări