back to top

Peste 100.000 de cetățeni români au semnat pentru Inițiativa cetățenească „Unul dintre noi”! Mai ai timp să o faci și tu!

SURPRINZĂTORUL CETĂȚEAN ROMÂN: Numărul semnatarilor români ai Inițiativei Cetățenești Europene „Unul dintre noi” a depășit 100.000! Mai aveți timp să semnați – www.oneofus.eu/ro

dscn0106-1

„Unul dintre noi” este o iniţiativă cetăţenească înregistrată la Comisia Europeană, adică un instrument de democrație participativă, care are drept scop ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie.

„Unul dintre noi” solicită Uniunii Europene să înceteze finanţarea activităţilor care includ distrugerea embrionilor umani, în mod deosebit în domeniile cercetării, ajutorului pentru dezvoltare şi sănătate publică (www.oneofus.eu).

Prevăzută în art. 11 (4) din Tratatul privind Uniunea Europeană, o iniţiativă cetăţenească europeană trebuie susţinută de cel puţin un milion de cetăţeni ai Uniunii Europene, provenind din cel puţin 7 state membre din cele 27, pentru a invita Comisia Europeană să elaboreze o propunere legislativă corespunzătoare în domeniu. Până în acest moment, cu câteva zile înainte de termenul limită (1 noiembrie) s-au colectat peste 1.300.000 de semnături, din care 101.000 din România!

Orice cetăţean român cu vârsta de peste 18 ani are posibilitatea să susţină Iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi” prin semnarea formularului de susţinere, online sau prin descărcare şi imprimare: www.oneofus.eu/ro

Sprijinul vostru este de o importanţă capitală pentru apărarea dreptului la viaţă!

Re(d)acționarul
Re(d)acționarul
Texte preluate din alte surse și anunțuri ale redacției.

Cele mai citite postări