back to top

Peste 2 milioane de embrioni umani distruși în Marea Britanie, din 1990

embrion Peste doua milioane de embrioni au fost distruși in Regatul Unit in ultimii 25 de ani, potrivit celor mai recente date statistice ale guvernului britanic.

Urmare a unei intrebari parlamentare adresate de catre Lordul David Alton din Liverpool Departamentului de Sanatate, acesta a aratat ca „numarul de embrioni lasați sa piara in ultimele 12 luni pentru care sunt disponibile date (1 iulie 2013-30 iunie2014) este de 174.316.”

Astfel ca numarul total de embrioni lasat sa piara, din momentul Legii privind fertilizarea și embriologia umana (1990), se ridica la 2.227,972.

Parlamentara pentru viața, Fiona Bruce, a descris cele mai recente cifre ca fiind „deplorabile”, și a declarat ca cifrele ar trebui sa „ne provoace sa lucram mai mult pentru a proteja drepturile egale ale celor mai vulnerabili membri ai societații noastre”.

Peter D. Williams, șeful organizației de caritate „Dreptul la viața” (Right to Life), a declarat ca numarul șocant de embrioni umani uciși a fost un act de acuzare a modului in care societatea „permite ca ființele umane vulnerabile sa fie manipulate și exploatate pentru comoditate și in folosul material al altora. Avem un drum lung de parcurs inainte ca legea și practica noastra medicala sa fie cu adevarat re-umanizata in abordarea sa fața de viața copiilor nenascuți – indiferent de varsta lor gestaționala.

Sursa: Prolife.ie, 28 iulie 2015

Provita Media
Provita Mediahttp://www.provita.ro
Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

Cele mai citite postări