back to top

Peste 80% dintre americani susțin limitări ale avortului

stop_abortion_now_sign Un nou sondaj efectuat în SUA pentru organizația „Cavalerii lui Columb” arată ca 83% dintre americani sunt în favoarea limitării avortului la cerere, cu patru procente mai mult decât anul trecut, informează LifeSiteNews.

Dintre respondenți, 56% consideră că avortul ar trebui puternic restricționat: nu ar trebui permis (10%), ar trebui permis doar pentru a salva viața mamei (12%), sau doar în cazul violului, incestului sau pentru salvarea vieții mamei (34%).

Sondajul telefonic efectuat pe un eșantion de 1.246 de adulți, la începutul lunii decembrie, a relevat că 27% ar limita avortul la cel mult primele trei luni de sarcină. Alte 6 procente ar permite avortul în primele șase luni, iar 11% ar fi de acord să fie legal în orice moment al sarcinii.

Aproximativ 6 din 10 americani (58%) cred ca avortul este „greșit, din punct de vedere moral.” Poate cel mai important lucru dintre toate este că 84% dintre americani consideră, conform sondajului, că legea poate oferi protecție atât pentru mame cât și pentru copiii nenăscuți.

„După patru decenii de avort „la cerere” și legal în această țară, americanii au avut destul timp pentru a înțelege că avortul are consecințe teribile,” a afirmat Carl Anderson, liderul „Cavalerilor lui Columb”, organizație catolică de caritate.

„Ei înțeleg acum adevărata urmare a avortului – un copil își pierde viața și părinții își pierd copilul. Ca martori ai efectelor avortului în ultimii 40 de ani, americanii nu se simt confortabil din punct de vedere moral sau legal când vine vorba de această moștenire. Este timpul pentru țara noastră să pășească pe altă cale – una care să protejeze atât mama, cât și copilul.”

Astfel de sondaje sunt uzuale în SUA, unde se împlinesc luna aceasta 40 de ani de la legalizarea totală a avortului. În tot acest timp, bătălia legală și civică nu a încetat niciodată, iar americanii se diferențiază tot mai mult între pro-viață și pro-avort. Prin întrebări detaliate, sociologii reușesc să pătrundă dincolo de „etichete” pentru a obține o imagine mai cuprinzătoare a ceea ce cred americanii cu adevărat despre acest subiect.

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai citite postări